Haberler

Ehliyet bilgileri çipli kimlik kartlarına yüklenmeye başlandı

Güncelleme:

Nüfus ve vatandaşlık müdürlüklerinden randevu alan vatandaşların ehliyet bilgileri çipli kimlik kartlarına yüklenmeye başladı.

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen yeni sürücü belgelerindeki bilgiler çipli kimlik kartına yüklenmeye başladı. Nüfus ve vatandaşlık müdürlüklerinden daha önceden randevu alan vatandaşlar ehliyet bilgilerinin yükleme işlemini yaptırdı.

Ehliyet bilgileri çipli kimlik kartlarına yüklenmeye başlandı

EHLİYET TAŞIMA TARİH OLACAK

Tek kart üzerinde kimlik ve ehliyet bilgilerinin alacağı yeni sistem uygulanmaya başladı. Vatandaşlar artık sadece kimlik kartlarını taşıyabilecek.

Ehliyet bilgileri çipli kimlik kartlarına yüklenmeye başlandı

İŞLEM ÜCRETSİZ YAPILIYOR

İşlemin gerçekleştirilebilmesi için kimliğin yeni kimlik olması gerekiyor. Ehliyeti bulunan ve kimliğini yenileyen kişilerin yeni kimliklerinde ehliyet bilgileri de yer alacak. Ücretsiz olan bilgileri yükleme işlemi, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü "randevu.nvi.gov.tr" web portalı üzerinden ya da çağrı merkezinden (Alo 199) randevu almadan yapılmıyor.

Ehliyet bilgileri çipli kimlik kartlarına yüklenmeye başlandı

RANDEVUSUZ İŞLEM YOK

Nüfus ve vatandaşlık merkezlerinden yapılan uyarılarda, ehliyet bilgilerinin kimliğe aktarılma işlemlerine başlandığını ancak randevusuz işlem yapılmadığını belirtilerek, vatandaşların randevu alarak müdürlüklere gelmesi istendi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Adıyaman Türkiye Haberler

Bakmadan Geçme

500

Yorumlar (46)

şşşş:

Madem böyle bir uygulama yapacaktınız neden insanların ehliyetlerini parayla yenilettiniz?

20
5
yanıtYanıtla
sefa:

ya Allah askınıza hala anlamadınız mı . . . mesela hizmet degil mesela kendi bekaları. . milleti sömürdüler yediler bitidiler milletin dayanacak gücü kalmadi. . hala ne yizle insanlara bakabiliyorlar konusuyorlar ben olsam utancımdan sokaga cıkamazdim. . ne aileler var bitme noktasında ama malesef bastakiler sadece. . . . . . . . . . . . .

yanıt12
yanıt6
1907:

Herifin masraflarına getişemiyoruz ki.

yanıt9
yanıt1
Vatandaş:

Herşey güzelde zaten bütün bilgilerimiz var biz gitmeden yüklesinler

13
7
yanıtYanıtla
kemil uçar:

trafik polise bu konuda bilgisi lan vardırr açıklasınlar

yanıt1
yanıt0
Vatandaş2:

Hah işte bu.Eski ehliyeti olanlar önce gidip yeni ehliyeti çılartacak sonrada gidip kimliğe aktaracak.Nedir bu ülkenin kuyruklardan çektiği.Randevulu gitsende yine sıra var

yanıt0
yanıt0
TT:

ÖNCEDEN ALDIĞINIZ EHLİYET HARÇLARI NEYDİKİ. . HARAM ZIKKIM OLSUN ALDIĞINIZ PARALAR

11
1
yanıtYanıtla
Nejdet YATGIN:

Bu sistem yurtdisinda gecerli mi? Nufus cuzdaninin uzerinde ''Driving Licence'' ibaresini gormeyen yabanci poliste nufus cuzdanini okutacak sistem var mi? Aklima takildi da. . . .

9
2
yanıtYanıtla
Yavuz Arat:

Mantıklı merak ettim bende nasıl olacak

yanıt1
yanıt0
Yavuz Arat:

Ehliyetin geçerli olduğu ülkelerde yazması gerekli değil sanırım tc ehliyeti olduğunu görünce sorun olmaz diye düşünüyorum ama genede belli oluyor olmaz tabi

yanıt0
yanıt0
Tüm 46 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title