Haberler

EGSD'den Eğitime Destek

Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD) meslek liseleri ile birlikte çalışarak hem eğitime destek sağlıyor hem de tekstil ve hazır giyim sektörüne nitelikli eleman kazandırıyor.

EGSD ile Bornova Mimar Sinan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, 2014 yılından beri beraber yürüttükleri program ile öğrencileri giyim ve tekstil teknolojilerine yönlendirmeyi sürdürüyorlar. Dernek üyesi sanayiciler okula giderek sohbet toplantıları gerçekleştirirken, öğrenciler de EGSD üyesi sanayicilerin fabrikalarını ziyaret ederek staj imkanına sahip oluyorlar.

"MESLEK LİSELERİ DESTEKLENMELİ"

Endüstri 4.0'ın tartışıldığı ve bu dönüşümün başladığı bu günlerde özellikle eğitim alanında da yatırımlara ihtiyacın olduğunu söyleyen EGSD Yönetim Kurulu Başkanı Atınç Abay, özellikle sektörün nitelikli ara eleman ihtiyacı için meslek liseleri ile ortak projeler geliştirdiklerini ve geliştirmeye devam edeceklerini ifade etti. EGSD'nin üstlendiği misyon çerçevesinde, sadece Bornova Mimar Sinan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde değil, davet aldıkları Nevvar Salih İşgören ve Küçükyalı Meslek Lisesi'nde de Kariyer Günleri'ne katılım gösterdiklerini söyleyen EGSD Başkanı Abay, "Ayrıca, 2018 yılı Ocak ayında EGSD'nin de destekleri ile İzmir'de onikincisi gerçekleştirilen Gelinlik, Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı'nı öğrencilerin ziyaret edebilmesini sağlamak amacıyla farklı illerden öğrencileri ağırladık. Sektörümüzü yeni nesile doğru anlatabilmek için etkinliklerin devamlılığı büyük önem taşıyor. Bu çabalarımızın kurumlar arası işbirlikleri ile artarak devam etmesi, sektörümüz ile ilgili bölümlerin birçok lisede açılması veya güçlendirilmesi açısından faydalı oluyor" dedi.

"BÖLÜMLER KAPANMA RİSKİYLE KARŞI KARŞIYA"

Meslek liselerinde tekstil ve hazır giyim bölümlerinin kapatılma riski ile karşı karşıya olduğunu söyleyen Abay, "Bu sorun sadece şehrimiz ile sınırlı değil, ülke genelinde olan bir problem. Sektörümüz ile ilgili giyim ve tekstil teknoloji bölümleri olan okullarda öğrencilerin bölümümüze yönelmelerini sağlayacak çalışmaların yapılması gerekli. EGSD olarak da biz bunu yapmaya çalışıyoruz. Bölümlerimizin tercih edilmesi konusuna katkı sağlayacağına inandığımız alan dal isimlerinin "Moda ve Moda Teknolojileri" olarak güncellenmesi de önemli bir husus olarak toplantılarımızda eğitimcilerden ve sektör temsilcilerinden gelen öneriler arasında yer alıyor" diye konuştu.

EGSD'YE TEŞEKKÜR ZİYARETİ

Bornova Mimar Sinan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Okul Müdürü Zülküf Yıldız ve öğretmenlerden oluşan bir heyet ise EGSD'yi ziyaret ederek okullarına verdikleri destekten dolayı Atınç Abay'a bir teşekkür plaketi verdi. Sektörün ve eğitimin bir araya geldiğinde yaratacağı sinerjinin önemine dikkat çeken Bornova Mimar Sinan Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdürü Zülküf Yıldız, "EGSD ile yürüttüğümüz çalışmalar ve EGSD'nin okulumuza ve öğrencilerimize sağladığı imkan ve koyduğu katkılar yadsınamaz. Bu anlamda kendilerine teşekkür ediyoruz" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bornova Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title