Haberler

Engellilere yönelik okulda mutfak kuruldu

Güncelleme:

KÜTAHYA'da engellilere yönelik eğitim veren okulda, kamu kurumlarındaki atıl ve kullanılmayan malzemelerden mutfak kuruldu. Usta öğretici aşçı ile 80 zihinsel engelli öğrencinin yer aldığı mutfakta pişirilen yemekler, kendilerinin yanı sıra 2 okulun daha ihtiyacını karşılıyor. Okul müdürü Mehtap Kınalıbaş, '6 okula hizmet sunmayı düşünüyoruz' dedi.

KÜTAHYA'da engellilere yönelik eğitim veren okulda, kamu kurumlarındaki atıl ve kullanılmayan malzemelerden mutfak kuruldu. Usta öğretici aşçı ile 80 zihinsel engelli öğrencinin yer aldığı mutfakta pişirilen yemekler, kendilerinin yanı sıra 2 okulun daha ihtiyacını karşılıyor. Okul müdürü Mehtap Kınalıbaş, "6 okula hizmet sunmayı düşünüyoruz" dedi.

Osmangazi Mahallesi'ndeki Bahattin Çini Özel Eğitim Meslek Okulu yönetimi, kamu kurumlarındaki atık ve kullanılmayan malzemeleri toplayıp, tamir ettikten sonra okulda mutfak kurdu. Usta öğretici aşçı ile 80 zihinsel engelli öğrencinin yer aldığı mutfakta pişirilen yemekler, kendilerinin yanı sıra 2 özel eğitim kurumundaki 250 kişinin ihtiyacını da karşılıyor.

'1000 KİŞİLİK YEMEK ÜRETECEK KAPASİTEMİZ VAR'

Okulun hafif düzeyde zihinsel engele sahip öğrencilere eğitim verdiğini ifade eden okul müdürü Mehtap Kınalıbaş, "Öğrencilerimize mesleki eğitim veriyoruz. Öğrencilerimizin ürettikleriyle, yapabildikleriyle ön planda olmalarını, güçlü yönleriyle öne çıkmalarını arzu ediyoruz. Öğrencilerimiz burada yedikleri yemeği hazırlıyor. Bunun öncesinde farklı kurumlardan yemek hizmetini satın alıyorduk. Ama çocuklarımızın memnuniyetsizliği oluyordu. Burası bir üretim okulu olduğu için yiyecek içecek hizmetleri alanı var. Şu an yedikleri yemeği üretiyorlar. Ayrıca 2 özel eğitim okulumuza da yemek hizmeti sunuyoruz. Daha da geliştirmeyi, 6 okula hizmet sunmayı düşünüyoruz. Burada 1000 kişilik yemek üretecek kapasitemiz var" dedi.

'ÜRETİM BECERİSİ KAZANDIRIYORUZ'

Topladıkları atıl vaziyetteki malzemelerle oluşturdukları mutfakta sanayi tipi buzdolabı haricinde bir eksiklerinin kalmadığını kaydeden Kınalıbaş, "Buzdolabımız da olursa mutfağımız dört dörtlük bir hale gelecek. Şimdi öğrencilerimiz gerçekten yapabildikleriyle ön planda olmayı çok çok seviyor. Burası bir üretim okulu. Onlara üretim becerisi kazandırıyoruz. Yiyecekler çocukların en çok sevdiği alan. Evde de bunları yapabildikleri, uygulamaya geçirebildikleri için daha çok tercih ediyorlar. Burada da uygulama imkanını buluyorlar. Teorikte gördükleri dersleri uygulama imkanına kavuştukları için kendilerini de geliştirebiliyorlar. Çok severek yemek yapan ve yemek sektöründe, yiyecek sektöründe çalışmak isteyen öğrencilerimiz var. İnşallah bu mutfak bunun da kapısını açar. İstihdam noktasında da onlara bir avantaj sağlar" diye konuştu.

'YEMEK YAPMAYA 9 YAŞINDA BAŞLADIM'

11'inci sınıf öğrencisi Ali Koçer, derslerinin yanında yemek yapmayı da çok sevdiğini belirterek, "Derslerimi iyi çalışıyorum. Yemek yapmaya 9 yaşında başladım. Annem ile her zaman oklava ile yemek yapardık, mantı yapardık. Yemek yapmaktan mutluyum. Her zamanki gibi çok eğlenceli oluyor" dedi.

11'inci sınıf öğrencisi Sadiye Kocagöbek ise "Yemek yapmayı çok seviyorum. Yaparken çok heyecan duyuyorum. Bir yemek yapmak, çok güzel" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Eğitim Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title