Haberler

Eğitim-bir Sen'den Velilere İnternet Uyarısı

Eğitim-bir-sen Mardin Şube Başkanı Hasan Ekinci, Okulların Yarıyıl Tatiline Girmesi Nedeniyle Velileri, Çocuklarını İnternet Ortamının Zararlarından Uzak Tutmaları Konusunda Uyardı.

Eğitim-Bir-Sen Mardin Şube Başkanı Hasan Ekinci, okulların yarıyıl tatiline girmesi nedeniyle velileri, çocuklarını internet ortamının zararlarından uzak tutmaları konusunda uyardı.

Sendika binasında eğitim çalışanları ve velileri ilgilendiren konular hakkında bir basın açıklaması yapan Sendika Başkanı Hasan Ekinci, öğrencilerin yarıyıl tatilini iyi bir şekilde değerlendirmeleri için bütün velilerin, çocuklarını kitap okumaları için yönlendirmesi ve teşvik etmesi gerektiğini söyledi. Ders kitabı dışındaki roman, hikaye, şiir, deneme, inceleme, araştırma eserleri gibi kültür kitaplarının eğitimi destekleyici rolünün bilinenden çok daha büyük olduğuna dikkat çeken Ekinci, "En güzel karne hediyesi, dünyaca ünlü seçkin yazar ve düşünürlerimizden seçilmiş bir kitap setidir. 100 Temel Eser, bu manada olumlu bir seçmedir" dedi. İnternetin bütün olumlu yönlerine, sunduğu bilgi kaynaklarına rağmen, şiddet, müstehcenlik, kötü alışkanlıklar gibi çok önemli konularda özellikle küçükler açısından büyük tehlike olmaya devam ettiğini ifade eden Ekinci, "Gazeteci Hrant Dink cinayeti de, internet ortamının olumsuz yönlerinden çocuklarımızı korumaya yönelik tedbirlerin bir an önce üretilmesinin ve uygulamaya konulmasının hayati önemde olduğunu bir kez daha göstermiştir. Uyuşturucuyla, kumarla, terörle, fuhuşla mücadele için nasıl çeşitli kurumlar ve birimler varsa, bu kurum ve kuruluşların bir benzerinin internet ortamı için tesis edilmesi bir zarurettir. Huzurlu, güvenli ve barış ortamı içinde bir hayat, denetimsiz mümkün değildir. İnternet ortamının her tür denetimden muaf olması gerektiği iddiasının, genç nüfusumuz üzerinde toplumsal barışı ve güven ortamını dinamitleyici bir sonuç doğurmasına fırsat verilmemelidir" şeklinde konuştu.

Okullardaki şiddetin psikolojik bir sebebinin de öğrencilerin idealizm ruhundan uzak, okulda üstün başarı elde etme gibi bir mecburiyetlerinin olmayışı olduğunu vurgulayan Ekinci, eğitimin adeta OKS ve ÖSS gibi iki sınava endeksli olduğu için sınavlarda başarılı olmanın yolunun da okul değil, dershaneler olarak gösterildiği için okulların bir anlamda işlevlerini kaybettiğini öne sürdü.

Açıklamasında ataması yeni yapılacak olan 10 bin öğretmenin bile öğretmen açığını dolduramayacağını söyleyen Ekinci, YÖK'ün sendikalara karşı tavrını da eleştirdi.

(MNG-FA-NÇ-NÇ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title