Haberler

Edremit'te Kurtuluş Coşkusu

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 85. Yıl Dönümü Çeşitli Törenlerle Coşku İçinde Kutlandı.

Balıkesir'in Edremit İlçesi'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 85. yıl dönümü çeşitli törenlerle coşku içinde kutlandı.

Sabah saatlerinde ilçe şehitliğindeki anıta çelenk konulmasıyla başlayan törenler, protokol mensuplarının Şehitlik Özel Defteri'ni imzalaması ve şehit mezarlarını ziyaret ederek dua okunması ile devam etti. Şehitlikte askeri saygı mangası, havaya 3 el saygı atışı yaptı. Kaymakam Ekrem Büyükata, 19. Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ömer Paç, Balıkesir Milletvekilleri İsmail Özgün, Ahmet Duran Bulut, Belediye Başkanı Yunus Bozbey ve İlçe Cumhuriyet Başsavcısı Can Konuklar'ın oluşturduğu ilçe protokolü, daha sonra belediye binasına gelerek, şehri temsilen Başkan Bozbey'e makamında tebrikte bulundu. Katılımcılara ikramlarda bulunulan tebrik sonrasında Edremitliler adına Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ömer Paç, Ordu Evi Kamelyası'nda, protokolün Türk Ordusu'na şükran ve bağlılık ziyaretlerini kabul etti.

Coşkulu kalabalığın doldurduğu Şehit Hamdibey Meydanı'na giderek kutlama programını sürdüren protokol mensupları, askeri erkan, daire amirleri, siyasi parti başkanları, sivil toplum kuruluşları yöneticileri ile dernek ve oda yöneticileri sırasıyla Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla hareketlenen tören, Belediye Başkanı Bozbey'in konuşmasıyla devam etti. Kısa ve anlamlı bir konuşma yapan Başkan Bozbey, "Bizlere düşen görev, bu emaneti korumak ve gelecek nesillere taşımaktır. Bizim İstiklal Savaşı'nda yaşanmış büyük ve destansı hikayelerimiz var. Bağımsızlık ve özgürlüğümüzün devamı için vatanımıza yakışır birer evlat olmalıyız. Topraklarımızın düşman işgalinden kurtuluşunda şahit düşen vatan evlatları şehitlerimizi rahmetle anıyorum. Kurtuluş günümüz kutla olsun" dedi.

Kaymakam, Garnizon Komutanı ve Belediye Başkanı'nın askeri araç ile halkı selamladığı törende, kurtuluş anısına yazılan şiirler seslendirilirken, Edremit Belediyesi Folklor Ekibi de gösterileriyle izleyicileri coşturdu. Kutlama törenleri, askeri bando eşliğinde yapılan askeri merasim bölüğü, spor kulüpleri, avcı kulüpleri ve belediye ile diğer kamu kurum ve kuruluşları araçlarının tören geçişleriyle son buldu.

Geçiş töreninde Avcılar Kulübü'nün, bir cip üzerine yerleştirerek sergilediği avlanmış büyük bir domuz cesedi ise dikkat çekti.

(SŞ-EY

(SŞ-EY)

09.09.2007 14:03 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title