Haberler

Tahran Cuma Hatibi Kaşani, Mezhep Çatışmalarına Karşı Toplumu Uyardı

Tahran Cuma Hatibi Ayetullah Muhammed İmami Kaşani, Şii-sünni İhtilafının Arkasında Sömürgeci Güçlerin Olduğunu İddia Etti.

Tahran cuma hatibi Ayetullah Muhammed İmami Kaşani, Şii-Sünni ihtilafının arkasında sömürgeci güçlerin olduğunu iddia etti.

Cuma namazı hutbesinde halka seslenen Tahran cuma hatibi Kaşani, Şii-Sünni çatışmalarına karşı toplumu uyardı. İngiltere'nin, İslam'a karşı yürüttüğü politikalardan birinin Şii ve Sünni ihtilafı çıkarmak olduğunu belirten Kaşani, şöyle konuştu: "Batılı güçler, kitle iletişim araçlarının da yardımıyla mezhep ihtilaflarını müslümanlara karşı silah gibi kullanıyor. Sömürgeci güçlerin kontrolündeki medya organları şimdi de Saddam Hüseyin'in idamını kullanarak Şii ve Sünni ihtilafına zemin oluşturmak istiyor. Saddam, bir savaş suçlusu ve diktatördür. Şii ve Sünni alimler oynanan mezhep ihtilaflarına karşı uyanık olmalı. Ekonomik, siyasi, ticari veya coğrafi birlik değil, gerçek İslami birlik olması için çalışmalıyız"

Artık halkların Amerika ve İngiltere'yi iyi tanıdığını anlatan Kaşani, şöyle konuştu: Amerikan Dış İlişkiler Konseyi Başkanı, Bush'un Irak politikaları ve İran'a karşı tehditlerinin yanlış olduğunu söyledi. Bu da gösteriyor ki Amerikalı yetkililer, İran'ın gücünü ve Tahran ile müzakereleri kabul ediyor. Sovyetler Birliği'nin son devlet başkanı Mihail Gorbaçov da Bush'un yanlış siyasetini eleştirdi. Amerika, Irak'ta bataklığa saplanmıştır. Yapılanların yanlış olduğunun artık farkına varılması lazım"

İran'ın nükleer enerjiyi barış amaçlı kullanmak istediğinin bir kez daha altını çizen Tahran cuma hatibi Ayetullah Muhammed İmami Kaşani, "İran'ın nükleer faaliyetleri ilmi ve insanidir. Amerika ve batılı güçlerin, İran'ın nükleer silah peşinde olduğu yönündeki iddiaları yalandır ve kamuoyunu yönlendirmek amacındadır" diye konuştu.

(MAA-CY-CY-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title