Haberler

Suriyeli Muhalifler Moskova'da

Suriye'nin ana muhalefet koalisyonu olan Ulusal Koordinasyon Konseyi heyeti, çeşitli temaslarda bulunmak üzere bugün Rusya'nın başkenti Moskova'ya geldi.

Suriye'nin ana muhalefet koalisyonu olan Ulusal Koordinasyon Konseyi heyeti, çeşitli temaslarda bulunmak üzere bugün Rusya'nın başkenti Moskova'ya geldi.

Hassan Abdülazim başkanlığındaki Suriye heyeti, ülkelerindeki şiddetin sona ermesine yönelik girişimler ve son gelişmeler hakkında Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile bir araya gelecek. PYD lideri Salih Müslim'in de aralarındaki bulunduğu muhalifler, Lavrov görüşmesi öncesinde Rusya'nın Ortadoğu Özel Temsilcisi ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Mikhail Bogdanov ile görüşmesi bekleniyor.

Görüşme öncesinde gazetecilere kısa bir açıklama yapan Abdülazim, Nisan ayında da Moskova'yı ziyaret ettiğini hatırlatarak, temasları sırasında Rus tarafına görüşlerini aktaracaklarını söyledi.

Abdülazim, silahlı çatışmaların sona ererek barış görüşmelerinin başlamasına destek verdiklerini ifade etti. Abdülazim ayrıca, "Ulusal Koordinasyon Konseyi akan kanın durması ve dış oyuncaların bu süreçte nasıl rol oynayabilecekleri konusunda görüşlerimizi paylaşacağız" dedi.

Heyet daha sonra basın toplantısı düzenleyerek, temasları hakkında bilgi verecek. - MOSKOVA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Rusya Federasyonu Sergey Lavrov Moskova Suriye Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title