Haberler

'Sarkozy'nin Türkiye'nin Önünü Kesmesi Aptalca'

Türkiye-ab Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Lagendijk, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy'nin Türkiye'nin AB Müzakere Sürecini Kesme Girişimi İçin 'Çok Yanlış, Bir Anlamda Aptalca Buluyorum' Dedi.

Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eş Başkanı Lagendijk, Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy’nin Türkiye’nin AB müzakere sürecini kesme girişimi için “çok yanlış, bir anlamda aptalca buluyorum” dedi. Lagendijk “Aslında Sarkozy de müzakereleri kesemeyeceğini biliyor. Sembolik kazanımlar elde etme peşinde” şeklinde konuştu.

Joost Lagendijk, AB Haber ile yaptığı söyleşide Nicolas Sarkozy’nin AB-Türkiye müzakere sürecini kesme girişimini çok yanlış bulduğunu belirterek "Sarkozy’nin müzakereleri engelleme girişimini çok yanlış bir anlamda aptalca buluyorum" ifadesini kullandı.

AB’de oy birliği ile alınan kararı yine oy birliği ile değiştirmek gerekeceğine dikkati çeken Lagendijk, daha önceden alınan kararları görmezden gelip önceden belirlenmiş oyunun kurallarını değiştirmeye kalkmanın uluslararası alanda AB’nin saygınlığına ve inandırıcılığına darbe vuracağını söyledi.

Avrupa Parlamentosu AP Yeşiller Grubu üyesi Lagendijk, 14 Aralık’ta yapılan AB liderler zirvesinden Türkiye ile ilgili olarak müzakerelere devam mesajının çıktığını, bunun ardından iki başlığın açıldığını anımsatarak şunları söyledi: “Aslında Sarkozy de müzakereleri kesemeyeceğini biliyor. Sembolik kazanımlar elde etme peşinde, Türkiye’nin AB cephesindeki son gelişmelerden kaygı duymasını ise anlıyorum. İki başlıkta tam üyelik hedefi ile müzakereler açıldı esas olan da budur.”

Türkiye’nin yeni yılda mutlaka AB reformlarına yoğunlaşması gerektiğini vurgulayan Lagendijk, “Bilhassa 301. madde ve diğer konularda reformlara devam edilmesi önemli. Türkiye son iki yıldır reformları çok ağırdan alıyor. Türkiye 2008 yılında AB reformları alanında kaldığı yerden devam etmesi lazım. Fazla karamsarlığa gerek yok.”

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title