Haberler

Rus Petrollerini Polonya ve Almanya'ya Taşıyan Boru Hattında Akış Kesildi

Rus Ham Petrolünü Belarus Üzerinden Polonya ve Almanya'ya Taşıyan Petrol Boru Hattı Druzhba'nın Akışının Kesildiği Bildirildi.

Rus ham petrolünü Belarus üzerinden Polonya ve Almanya'ya taşıyan petrol boru hattı Druzhba'nın akışının kesildiği bildirildi.

Almanya Ekonomi Bakanlığı olayı doğruladı. Avrupa Birliği (AB) ise petrolün kesilmesinin şu an için bir tehdit oluşturmadığını açıkladı.

Almanya Ekonomi Bakanlığı'ndan bir sözcü, açıklamasında, Druzhba boru hattının kapandığını doğrularken, "Kapanmanın nedeni hakkında halen bilgimiz yok. Alman hükümetinin boru hattıyla ilgili direk bilgisi yok. Şirketlerin var. Şirketler, federasyonlar ve Polonya hükümetiyle görüşüyoruz" dedi.

AB Komisyonu'nun Enerjiden Sorumlu Komiserinin Sözcüsü Ferran Tarradellas ise yaptığı açıklamada, "Petrol tedariğinin kesilmesinin kısa dönemde bir risk oluşturmadığına dikkat çekmek isterim" dedi.

Almanya'nın 130, Polonya'nın ise 70 günlük petrol rezervi olduğunu belirten Tarradellas, Komisyonun Rus ve Belaruslu yetkililerle olayın nedeninin tam olarak ne olduğunu bulmak amacıyla görüştüğünü belirtti.

(AFP-SŞ-SŞ-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title