Haberler

Roma'da "Türk - İtalyan Forumu"

"7'nci Türk -İtalyan Forumu" Yarın Roma'da Başlıyor.

"7'nci Türk-İtalyan Forumu" yarın Roma'da başlıyor. İki ülke arasında yenilenebilir enerji alanındaki işbirliği olanakları ile kriz koşullarında Türkiye, İtalya ve AB ilişkileri gibi konuların ele alınacağı, iki günlük Forum'un ikinci gününde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve İtalyan mevkidaşı Franco Frattini birer konuşma yapacak.

Dışişleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi ve İtalyan Unicredit Bankası'nın işbirliği ile 2004'den beri dönüşümlü olarak İstanbul ve Roma'da gerçekleşen "Türk-İtalyan Forumu"nun 7ncisi, yarın Roma'da başlayacak.

İki gün sürecek toplantının ilk günkü oturumunda iki ülke arasında yenilenebilir enerji ve bilişim teknolojileri alanlarında yapılan araştırma-geliştirme faaliyetleri çerçevesinde işbirliği olanakları tartışılacak.

Salı günkü düzenlenecek oturumda ise, iki ülke Dışişleri Bakanları Davutoğlu ve Frattini birer konuşma yapacak. Ayrıca "Küresel Siyasi ve Ekonomik Kriz Koşullarında Türkiye, İtalya ve AB İlişkileri" de ele alınacak.

Önceki toplantılarda olduğu gibi, Roma'da gerçekleşecek 7'nci "Türk-İtalyan Forumu"na da iki ülkeden politikacılar, işadamları, akademisyenler, sivil toplum temsilcileri, düşünce önderleri ile medya mensupları katılacak.

Forum sırasında Davutoğlu ile Frattini arasında ikili bir görüşme yapılması da bekleniyor. İtalya'nın Türkiye'nin AB üyeliği sürecine en çok destek vere üye ülkeler arasında bulunuyor.(ANKA)

(CN/ÖMR)

Kaynak: ANKA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title