Haberler

Paris: Paris'te Pierre Loti Sergisi

Fransa'nın başkenti Paris'te, "Türk dostu" olarak tanınan Fransız yazar Pierre Loti'nin hayatının konu edildiği "Şark Hayaleti" sergisi açıldı.

Fransa'nın başkenti Paris'te, "Türk dostu" olarak tanınan Fransız yazar Pierre Loti'nin hayatının konu edildiği "Şark Hayaleti" sergisi açıldı.

Paris'te bulunan "Romantik Hayat Müzesi", Türk dostu olarak tanınan Fransız yazar Pierre Loti'nin hayatının konu edildiği "Şark Hayaleti" adlı sergiye ev sahipliği yapıyor. Bugün açılan sergi, 3 Aralık 2006 tarihine kadar ziyaret edilebilecek. İlk günden Pierre Loti'nin hayranlarının akın ettiği sergide, Loti'nin kişisel eşyalarını da görmek mümkün. Türkiye'ye ilk gelişinde (1876-1877) Aziyade adında genç bir Osmanlı kadınına aşık olan deniz subayı Loti, Eyüp'teki evinde sık sık buluştuğu genç kadınla anılarını İstanbul'dan ayrıldıktan sonra "Aziyade" adını verdiği bir kitapta topladı. Sergide, Aziyade Hanım ve kitaba ilişkin bilgiler de bulunuyor.

Romantik Yaşam Müzesi'nin 3 ayrı salonunda sergilenen Pierre Loti'nin özel eşyaları arasında, Osmanlı fermanları, İznik çinileri, İstanbul'u konu alan ünlü ressamların yaptığı tablolar da yer alıyor. Müze yönetimi, serginin açılışına özel olarak davet ettiği ziyaretçiler için, müze bahçesini Pierre Loti'nin İstanbul'daki bahçesine benzer şekilde düzenledi. Ziyaretçiler, bu bahçede dinlenip çay ve kahve içebiliyor. Sergi süresince müzede Pierre Loti'nin hayatı üzerine konferansların verileceği de öğrenilirken, konferansları takip etmek isteyenler, ücret karşılığı haftanın belirli günlerinde konferansları izleyebilecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title