Haberler

Pakistan, Topraklarında ABD Saldırısını Kabul Etmeyeceğini Bildirdi

ABD'nin, Pakistan Topraklarında Militanlara Karşı Saldırı Gerçekleştirebileceğini Açıklaması Pakistan'ın Tepkisini Çekti. İslamabad, Bu Konudaki Açıklamanın "Sorumsuz ve Tehlikeli" Olduğunu Bildirdi.

ABD'nin, Pakistan topraklarında militanlara karşı saldırı gerçekleştirebileceğini açıklaması Pakistan'ın tepkisini çekti. İslamabad, bu konudaki açıklamanın "sorumsuz ve tehlikeli" olduğunu bildirdi.

Amerikalı yetkililerin, Pakistan'ın Afganistan sınırında, aşiretlerin kontrolünde bulunan bölgede militanlara karşı ABD tarafından saldırı gerçekleştirilmesini ihtimal dışında tutmayan açıklamaları İslamabad yönetimini kızdırdı. Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Tasnim Aslam, "Topraklarımızda herhangi bir saldırının kabul edilmeyeceğini en açık şekilde ifade ettik" dedi. El Kaide ya da diğer terör örgütlerinin Pakistan topraklarında toplanmasından endişeli olduklarını kabul eden Aslam, buna rağmen dışardan

yapılacak müdahalelerin ters tepeceğini ve halkın öfkesini çekeceğini söyledi.

ABD istihbarat yetkilisi McConnell, El Kaide lideri Usame Bin Ladin'in halen hayatta ve Pakistan'ın sınır bölgesinde olduğuna inandıklarını ifade etmiş, Beyaz Saray İç Güvenlik Müsteşarı Frances Townsend da Pakistan topraklarında El Kaide ya da Taliban'a karşı doğrudan askeri kuvvet kullanabileceklerini söylemişti.

(AFP-EA-EA-NÇ-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title