Haberler

Mars'ta limon filesine benzeyen insan çöpünün bulunduğu iddiası

Güncelleme:

Sosyal medyada, Mars'ın yüzeyinde limon filesine benzer insan çöpünün bulunduğu iddiasıyla paylaşılan fotoğraf çok sayıda beğeni ve etkileşim aldı. Birçok kullanıcı konuyla ilgili birbirinden komik espriler yaptı.

Gizemli gezegen Mars'a gönderilen ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi'ne ait Perseverance aracının gezegende insan çöpü bulduğunu gösteren bir görüntü sosyal medyada gündem oldu.

GÖRENLER LİMON FİLESİNE BENZETTİ

Görüntüyü görenler bunu limon filesine benzetti.Söz konusu görüntüdeki Enkaz parçasının iniş bölgesinden yaklaşık 2 kilometre uzakta bulunduğu ve yaklaşık 8 cm civarında olduğu öne sürüldü.

Mars'ta limon filesine benzeyen insan çöpünün bulunduğu iddiası

NASA'NIN MARS FOTOĞRAFÇISI PAYLAŞTI

Paylaşım ilk olarak Nasa'da mühendislik ve Mars fotoğrafçılığı yapan Kevin M. Gill tarafından paylaşıldı.

Mars'ta limon filesine benzeyen insan çöpünün bulunduğu iddiası

UZAY ARACININ DONANIMINA AİT BİR PARÇA

Tersine arama metodu ile taratıldığında, görselin Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi ( Nasa ) tarafından "Images of EDL Debris" başlığı altında paylaşıldığı tespit edildi. Uzay aracı Perseverance 18 Şubat 2021'de Mars'a indi. Perseverance'ın Mars'ın yüzeyine inmesine yardımcı olan giriş, alçalma ve iniş (EDL) donanımı güvenli bir mesafede yüzeye atıldı.

Mars'ta limon filesine benzeyen insan çöpünün bulunduğu iddiası

EDL donanımının bir kısmı yüzeye çarptığında küçük parçalara bölündü ve bu parçaların bazıları Hogwallow Flats bölgesinde tespit edildi. Operasyon ekibi bu alanda bulunan çeşitli enkaz parçalarını katalogladı. İddiaya konu olan parça da bunlardan bir tanesi. Parçanın görüntüsü, 23 Haziran 2022 tarihinde Sol 477'de bir Mastcam-Z yüksek çözünürlüklü kamera tarafında çekildi. Enkazın termal battaniyelerde de yaygın olarak kullanılan bir Dacron ağ malzemesi parçası olduğu NASA tarafından paylaşıldı.

Doğruluk Kontrolü
"Mars'ta limon filesine benzeyen insan çöpünün bulunduğu iddiası"
YANLIŞDOĞRU
BULGULAR

"Görsel, NASA tarafından "Images of EDL Debris" başlığı altında paylaşıldı. Limon filesine benzetilen parça ise, Uzay aracı Perseverance'nin 18 Şubat 2021'de Mars'a indiği sırada, EDL donanımının yüzeye çarpması sonucu yüzeye dağılan parçalardan biri olduğu tespit edildi."

Kaynak: Haberler.com / Dünya

NASA Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title