Haberler

Kanser Tedavisinde Gözler Hormonda

Kanser Tedavisinde Gözler Kan Basıncını Düzenleyen Bir Hormona Çevrildi. Yapılan Bilimsel Araştırmalar, Bu Hormonun Farelerde Akciğer Kanseri Tümörlerini Küçülttüğünü Ortaya Koydu. Hormonun, Akciğer Kanseri Tedavisinde Yeni Bir Yöntem Olarak Kullanılabileceği İfade Ediliyor.

Kanser tedavisinde gözler kan basıncını düzenleyen bir hormona çevrildi. Yapılan bilimsel araştırmalar, bu hormonun farelerde akciğer kanseri tümörlerini küçülttüğünü ortaya koydu. Hormonun, akciğer kanseri tedavisinde yeni bir yöntem olarak kullanılabileceği ifade ediliyor.

Wake Forest Üniversitesi tıp fakültesinden bilim adamları, insanlardan alınan akciğer kanseri hücrelerini farelere zerkederek laboratuvar ortamında incelemelerde bulundu. İncelemeler sonucu, angiotensin-(1-7) hormonu verilen farelerde tümörlerin yüzde 30 oranında küçüldüğü tespit edildi.

Bilim adamları, bu hormonun kansere karşı etkisinin COX-2 ya da

cyclooxgenase-2 olarak adlandırılan ve hücre büyümesine yol açan enzimin salgılanmasını azaltmasından kaynaklandığını belirtiyor.

Üniversitenin Kapsamlı Kanser Merkezi'ndeki bilim adamları, hormonu önümüzdeki aylarda akciğer kanserli insanlarda deneyeceklerini belirtti. Kanser Merkezi yöneticisi Frank Torti, klinik araştırmalar sonunda angiotensin-(1-7) hormonunun kanser tedavisinde etkili bir yöntem olarak kullanılacağı ümidinde olduklarını ifade etti.

Akciğer kanserinin en ölümcül kanser türü olduğu belirtiliyor.

(AFP-EA-EA--HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title