Haberler

İsveç Dışişleri Bakanı Bildt'in Ortadoğu Ziyareti

İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, Hafta Sonunda Yapacağı Ortadoğu Ziyareti Sırasında Filistin'deki Yeni Ulusal Birlik Hükümetinin Hamaslı Üyeleriyle Görüşmeyeceğini Açıkladı.

İsveç Dışişleri Bakanı Carl Bildt, hafta sonunda yapacağı Ortadoğu ziyareti sırasında Filistin'deki yeni ulusal birlik hükümetinin Hamaslı üyeleriyle görüşmeyeceğini açıkladı.

Bildt bugün yaptığı açıklamada, Filistin ziyareti sırasında Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas, Dışişleri Bakanı Ziyad Ebu Amr, Maliye Bakanı Selam Feyyad ve bağımsız kabine üyeleriyle bir araya geleceğini duyurdu. Bild, İsrail ve Batı'nın terörist örgüt olarak nitelendirdiği Hamas örgütünün temsilcileri ile herhangi bir temasta bulunmayacağını söyledi.

Bildt'in Filistin'de gerçekleştireceği görüşmelerin ardından İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni ile buluşmak üzere İsrail'e uçması bekleniyor.

İsveçli Bakan Bildt, Filistin'de Hamas ile El Fetih'in katıldığı yeni Ulusal Birlik hükümetiyle görüşecek Avrupa Birliği üyesi bir ülkenin ilk bakanı olacak.

(AFP-İB-İB-MEF-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title