Haberler

İsrail Basını: "İsrail Özür Dilemeyi Düşünüyor"

Haaretz gazetesi, Savunma Bakanlığı yetkililerinin, Türkiye'den dikkatli bir şekilde dilenecek özrün, İsrail Savunma Güçleri'ne karşı Türk organizasyonları tarafından açılabilecek olası davaları durdurabileceğini ve bu meseleyi artık bitirebileceğini söylediğini bildirdi İsrail yönetiminin, Mavi Marmara saldırısında öldürülen Türkler için Türkiye'den özür dilemeyi düşündüğü iddia edildi.

Haaretz gazetesi, Savunma Bakanlığı yetkililerinin, Türkiye'den dikkatli bir şekilde dilenecek özrün, İsrail Savunma Güçleri'ne karşı Türk organizasyonları tarafından açılabilecek olası davaları durdurabileceğini ve bu meseleyi artık bitirebileceğini söylediğini bildirdi İsrail yönetiminin, Mavi Marmara saldırısında öldürülen Türkler için Türkiye'den özür dilemeyi düşündüğü iddia edildi. Haaretz gazetesi Savunma Bakanlığı yetkililerinin, Türkiye'den dikkatli bir şekilde dilenecek özrün, İsrail Savunma Güçleri'ne karşı Türk örgütleri tarafından açılabilecek olası davaları durdurabileceği ve bu meseleyi artık bitirebileceğini söylediğini bildirdi.

İsrail'in önemli gazetelerinden Haaretz, son birkaç haftadır Savunma ve Adalet Bakanlıkları arasında, Türkiye'den dikkatli bir şekilde dilenecek bir özrün, İsrail Savunma Güçleri'ne karşı Türk organizasyonları tarafından açılabilecek olası davaları durdurabileceği ve bu meseleyi artık bitirebileceği konusunda tartışmaların olduğunu belirtti.

Öte yandan, Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'ın, açık bir şekilde özre karşı olduğu ve İsrail'in Türkiye'den özür dilemesinin, İsrail'i ve baskına katılan askerleri küçük düşüreceğini söylediğine dikkat çekildi.

Haberde, Mavi Marmara saldırısına katılan İsrail Ordusu askerlerinin fotoğraflarının İnternet'ten yayınlandığına ve bu fotoğrafların Avrupa'daki solcu ve İslamcı grupların eline geçtiğine dikkat çekilerek, Savunma ve Adalet Bakanlığı yetkililerinin bu grupların, daha önce Filistin yanlısı İngiliz grupların yaptığının aynısını yapmalarından endişe duydukları vurgulandı.

Haaretz gazetesine konuşan üst düzey Savunma Bakanlığı yetkililerinin, Türkiye'nin bölgedeki itibarı, geçmişte İsrail ile olan ekonomik ilişkileri ve İsrail'in Türkiye'ye savunmayla ilgili ihracat yapma fırsatları göz önünde bulundurulduğunda, İsrail'in Türkiye ile ilişkilerini geliştirmesinde büyük bir çıkara sahip olduğunu belirttiği kaydedildi. - Ankara

Kaynak: ANKA / Dünya

Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title