Haberler

İran'ın İngilizce Haber Kanalı Press Tv Yayında

İran'dan İngilizce Yayın Yapacak Olan Haber Kanalı Press Tv, Bu Akşam İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinecad'ın Katıldığı Bir Törenle Yayın Hayatına Başladı.

İran'dan İngilizce yayın yapacak olan haber kanalı Press TV, bu akşam İran Cumhurbaşkanı Mahmut Ahmedinecad'ın katıldığı bir törenle yayın hayatına başladı.

Törende konuşan dış yayınlardan sorumlu İran Devlet Televizyon Başkan Yardımcısı Muhammed Sarafraz, bölge ve uluslararası alandaki gelişmelere dikkat çekerek, Press TV'nin bu konuda halkı bilinçlendirmek açısından etkili bir rol oynamasını umut ettiğini söyledi. İngilizce yayın yapan televizyonların, genellikle olaylarda taraf olan ülkelerin politikalarını seyirciye empoze etmeye çalıştıklarını iddia eden Sarafraz, Press TV'nin olaylarda yeni bir bakış açısı ortaya koyacağını belirtti. İran Devlet

Televizyonu Başkanı İzetollah Zargami de, kanalın dünyanın suskun çoğunluğunun sesi olmasını istediğini söyledi.

İran Cumhurbaşkanı Ahmedinecad ise, dünya medyasının sulta düzeninin bir numaralı aracı olduğunu belirterek, İran'ın inançları gereğince olaylara kayıtsız kalamayacağının, ilahi düşüncelerin sınır tanımadığının altını çizdi. Press TV çalışanlarından diğer medya çalışanları için örnek olmalarını isteyen Ahmedinecad, Press TV'nin uluslararası ilişkilerde mantık ve adaletin sağlanması için çaba göstermesini istedi.

(SS-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title