Haberler

İnşası Planlanan Yeni Türkiye Büyükelçiliği Binasına Kopya Karalaması

Bir Alman Gazetesi, Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği İçin Yapılacak Yeni Binanın Almanya Başbakanlık Binasının Taklidi Olacağını İddia Etti.

Bir Alman gazetesi, Türkiye'nin Berlin Büyükelçiliği için yapılacak yeni binanın Almanya Başbakanlık binasının taklidi olacağını iddia etti.

BZ Gazetesi, Almanya'nın başkenti Berlin'de 5 bin 800 metrekare alan üzerine inşa edilecek ve mimari yarışmasını Alman SIC firmasının kazandığı Tiergarten ilçesindeki yeni elçilik binasının, Almanya Başbakanlık binasının taklidi olacağını yazdı. Aynı haberde, başbakanlık binasına yakın bir yerde inşa edilecek binayla ilgili Almanyalı Türkler'in şivesiyle, "İkinci başbakanlık binası" yakıştırması yapıldı. Bu kadar benzerliğin tesadüf olamayacağının savunulduğu haberde, büyükelçilik binasının tasarımını

143 mimari tasarı arasından Alman SIC firmasının 30 bin Euro'luk ödül alarak kazandığı aktarıldı. Berlin Büyükelçiliği'nden bir yetkili ise, nihai kararın verilmesinin en az 1 yıl süreceğini ifade etti. Aynı yetkili, yarışmada birinci gelen firmanın inşa hakkı elde etmediğini ve kararın daha sonra verileceğini söyledi.

Öte yandan Berlinli Türkler, büyükelçilik binasının bir Türk firması ve mimarı tarafından yapılması talebinde bulundu.

(SE-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title