Haberler

Gül, Gürcü Cumhurbaşkanı Tarafından Onuruna Verilen Yemeğe Katıldı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gürcü mevkidaşı Giorgi Margvelaşvili’nin onuruna verdiği akşam yemeğine katıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Gürcü mevkidaşı Giorgi Margvelaşvili'nin onuruna verdiği akşam yemeğine katıldı.

Gürcistan'ın başkenti Tiflis'teki resmi temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Gül, Şota Rustaveli Tiyatrosu'nda düzenlenen Gürcü Müzik ve Halk Dansları gösterisini izledikten sonra onuruna verilen akşam yemeğine katıldı. İki cumhurbaşkanı, yemek öncesi masa başında kısa birer konuşma yaptı. Yaptığı konuşmada Türk ve Gürcü halkları arasında köklü beşeri bağlar bulunduğuna dikkat çeken Gül, bu bağların bugün de iki ülke arasındaki ilişkilerin en güçlü dayanağı olduğunu söyledi. Gül, yoğun ilişkilere sahip iki ülkeyi birbirine bağlayan bir diğer unsurun ise Karadeniz ve Kafkasya havzasının istikrar ve güvenliği için paylaşılan müşterek vizyon olduğunu dile getirdi. Gül ayrıca, bugün gerçekleştirilen Türkiye-Gürcistan-Azerbaycan üçlü zirvesinin de kazan-kazan merkezli bölgesel ortaklık ve işbirliği vizyonuna önemli katkı sağlayacağından bahsetti. Cumhurbaşkanı Gül, konuşmasının ardından iki ülke halklarının sağlığı, refahı ve dostlukları adına kadeh kaldırdı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan'ın yanı sıra heyette bulunan Türk milletvekilleri ile işadamları da yemeğe katılanlar arasında yer aldı. - TİFLİS

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Abdullah Gül Gürcistan Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title