Haberler

Frattini: Vahim Bir Hata Yapıldı

Frattini, İsrail'in Gazze'ye Yardım Götüren Gemilere Saldırısıyla İlgili Soruşturma Açılması Gerektiğini Söyledi.

İtalya Dışişleri Bakanı Franco Frattini, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemileri hedef alan saldırısıyla ilgili soruşturma açılması gerektiğini söyledi.

Frattini, İtalya ile İsrail'in "dost" olduklarını hatırlatarak, "Dostluk hem ayrıcalık hem sorumluluk demektir. Sözümüzün dinlenilir olma ayrıcalığından hareketle, ne düşündüğümüzü açıkça söyleme sorumluluğumuzu da yerine getirmeliyiz. İsrailli dostlarımıza bugün vahim bir hata yaptıklarını söylemek durumundayım. Bu hata mutlaka telafi edilmelidir" dedi.

Frattini'nin yazılı açıklamasında, Gazze'ye insani yardım taşıyan gemiye İsrail tarafından düzenlenen saldırıyla ilgili olarak şu cümleler yer aldı:

"Protestolara -en rahatsız edici olanları da dahil-, asla silahla karşılık verilmemelidir. Hiçbir şey insan hayatından daha değerli olamaz. Barış istemeyenler, barışın yaklaştığı her an ateşi körüklemeyi yeğliyorlar. Yaşanan bu son vahim kazayı da kendi amaçları uğruna kullanmak isteyenler olacaktır. Dolayısıyla olay, hızlı bir soruşturmayla en kısa sürede aydınlatılmalıdır."

Öte yandan İtalya'daki haber ajansları, saldırıya uğrayan gemide bulunan İtalyan vatandaşlarının sayısının 26 değil 6 olarak değiştirdi.

Kaynak: AA / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title