Haberler

Erivan'dan Hemen Dön Kriptosu

ABD'deki Bazı Ermeni Kuruluşların Talebi Üzerine, Washington'dan Erivan'a Çekilen Konuyla İlgili Kripto Serbest Bırakıldı.

ABD'deki bazı Ermeni kuruluşların talebi üzerine, Washington'dan Erivan'a çekilen konuyla ilgili kripto serbest bırakıldı.

Bu kripto, halen görev başındaki ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Dan Fried tarafından “kişiye özel” damgasıyla ve 8 Ağustos 2006'da John Evans'a yollandı. Dan Fried, Beyaz Saray tarafından aday gösterilen ve Senato'dan onay almayan Richard Hoagland gelene kadar görevde kalmayı öneren John Evans'a önce teşekkür etti.

ÖNCEKİ YAZILARI

*İtifalofobik misiniz

*Yırtık romanla gelen aşk

*Hem Bush'a hem Clinton'a veryansın 

*Yasa ıspanaksız ama, savaş sürüyor

*Kocanız gay mi

*Hillary'nin yalanları

* ABD'nin kafasında darbe vardı

Dan Fried, gönderdiği kriptoda, “Ancak, sanıyorum en iyisi eski planlarına göre hareket etmek ve Eylül'ün ilk haftasında Erivan'dan ayrılmaktır” dedi.

Evans, merkezin talebine uyarak dönmüş ve daha sonra da emekliye ayılmıştı. Richard Hoagland ise, Ermeni lobisinin yoğun baskısı nedeniyle Senato'dan onay alamadı.

Evans, bir Ermeni kuruluşun düzenlediği toplantıda, “ABD'nin Erivan Büyükelçisi” sıfatını taşırken, Washington'un politkasına aykırı hareket ederek Ermeniler'e soykırım uygulandığını söylemişti.

Birkaç hafta önce Washington'da konuşan John Evans, geri çağrılmasında Ankara'nın rolü olduğuna inandığını ve “bazı telefonların yapıldığını bildiğini” söylemişti.

Evans, halen bir kitap yazıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title