Haberler

Devlet Bakanı Şimşek'in Brüksel Temasları

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, "Biz Raporun Makul ve Objektif Olduğu Kanısındayız" Dedi.

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, "Biz raporun makul ve objektif olduğu kanısındayız" dedi.

Brüksel temasları çerçevesinde Avrupa Birliği Komisyonu'nun genişlemeden sorumlu komiseri Olli Rehn ile bir araya gelen Devlet Bakanı Şimşek, görüşmenin ardından basına açıklamalarda bulundu. Bakan Şimşek, "Görüşme çok olumlu geçti. Dünkü ilerleme raporuyla ilgili fikir alışverişine bulunduk. Biz raporun makul ve objektif olduğu kanısındayız. Türkiye bu yolda ilerlemeye devam edecek; çünkü bu Türkiye için birinci sınıf demokrasi, kurumsal altyapı ve ekonomi demek. Batı ile arayı kapatmak için en önemli

fırsat. AB ile müzakere süreci bizim için son derece önemlidir, onlara bu müzakereler olmasa da bu yolda ilerleyeceğimizi ve reformlar yapacağımızı anlattık" şeklinde konuştu.

301. madde konusunun da her zaman gündemde olduğunu dile getiren Bakan Şimşek, Türkiye'nin o konuda da çok yakında adım atacağını kaydetti.

Avrupa Parlamentosu'nda Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Eşbaşkanı Joost Lagendijk ve Türkiye Raportörü Ria Oomen-Ruijten'le de görüşmesi beklenen Devlet Bakanı Şimşek, AB üzerine yaptığı çalışmalarla tanınan düşünce kuruluşu Avrupa Politika Merkezi'nin "Türkiye: Geleceğe Bakış" konulu toplantısında konuşacak.

(SRT-CY-CY-CC-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title