Haberler

    Akdeniz Açıklarında Batan Teknede Hayatını Kaybedenlerin Sayısı 148'e Yükseldi

    Mısır'ın kuzeyinde Akdeniz açıklarındayken içindeki yaklaşık 600 kaçak göçmenle batan teknede hayatını kaybedenlerin sayısı 148'e yükseldi.

    Mısır'ın kuzeyinde Akdeniz açıklarındayken içindeki yaklaşık 600 kaçak göçmenle batan teknede hayatını kaybedenlerin sayısı 148'e yükseldi.

    Çarşamba günü meydana gelen tekne kazası sonrası yürütülen arama kurtarma çalışmalarında 59 kişinin daha cesedine ulaşıldı. Böylece kazada hayatını kaybedenlerin sayısı148'e yükseldi.

    Batan tekneden yüzerek kurtulan Ahmed Derviş şunları söyledi:

    "Su üstünde hareketli bir çocuk gördüm. Onu kemerime bağladım. Kendini kaybetme korkusu yaşıyordu. Hafif olduğu için üzerimde hiç yük varmış gibi hissetmedim. Bu şeklide yüzdüm."

    Mısır'ın Kefr eş-Şeyh kentinden Akdeniz'e açılan gemi çarşamba günü Buhayra açıklarında batmıştı. Gemide Sudan, Eritre, Somali ve Mısır uyruklu göçmenler bulunuyordu.

    "Yaklaşık 450 – 500 kişiydik teknede. Tekne tıka basa dolu olduğu için sabah 02.00'den 05.00'e kadar çok sallandık. Daha sonra tamamen alabora oldu. Yüzebilenler kurtuldu. Yüzemeyenler tekneyle birlikte battı."

    Mısırlı yetkililer göçmen kaçakçılığı yapan 4 kişinin yakalandığını belirtti. Halen kayıp olanların aileleri ise umutlu bekleyişlerini sürdürüyor:

    "Burada ailelerin umutlu bekleyişi, acı ve şok haline karışmış durumda. Buradaki atmosfer ancak bu şekilde tarif edilebilir. Donanma ve balıkçıların da desteğiyle arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Kıyıda yer alan hastaneler de alarma geçmiş durumda."

    Yazar:

    Etiketler:Gönderildi: 23 Eylül 2016

    Kaynak: Euronews.com / Dünya

    Akdeniz Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title