Haberler

Dünya Madenciler Günü

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, Türkiye'nin her yıl taşkömürü ithalatına 4-5 milyar dolar öder hale geldiğini belirterek, ithalata harcanan paranın önemli bir miktarının ülkede kalmasının mümkün olduğunu bildirdi.

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ahmet Demirci, Türkiye'nin her yıl taşkömürü ithalatına 4-5 milyar dolar öder hale geldiğini belirterek, ithalata harcanan paranın önemli bir miktarının ülkede kalmasının mümkün olduğunu bildirdi.

GMİS Genel Başkanı Demirci, Dünya Madenciler Günü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Zonguldak taşkömürünün, yüksek kalorisi nedeniyle çimento, şeker ve çay fabrikalarının yanı sıra ateş tuğla ve diğer sanayi alanları ile koklaşabilir özelliği nedeniyle de demir-çelik sektöründe kullanıldığını ifade etti.

Taşkömürü'nün Türkiye'nin demir-çelik sektörü açısından tek güvencesi olduğunu ifade eden Demirci, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin ihtiyacını uzun yıllar karşılayabilecek 1.5 milyar tonluk rezerv ise Zonguldak'ta mevcuttur. Bugün, Erdemir ve Kardemir, koklaşabilir kömür ihtiyacı karşılanamadığı için ithal kömür kullanmaktadır.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) tarihinin en düşük işçi sayısıyla en az üretimini yapıyor. Ülkemizin yıllık 35 milyon tonu aşan taşkömürüne ihtiyacı varken biz bunun ancak, kamu ve özel sektör olarak yaklaşık 1,5 milyon tonunu üretebiliyoruz. Ülkemiz her yıl taşkömürü ithalatına 4-5 milyar dolar öder hale gelmiştir. İthalata harcanan bu paranın önemli bir miktarının ülkemizde kalması mümkündür.

Biz, 169 yıldır havzada taşkömürü üreterek ülkemiz ekonomisine kazandırma mücadelesinde 5 bin şehit veren, yerin yüzlerce metre altında canı pahasına emek harcayan madenciler olarak bu tablonun değişmesi için mücadele veriyoruz.

Biz, ülkemizin yeniden üretim ekonomisine dönmesini istiyoruz.

TTK'nın 5 milyon ton üretmesi için nelerin yapılması gerektiğini her fırsatta anlatıyoruz. Biz, daha sağlıklı, daha güvenli ve daha verimli üretim yapmak için çalışıyoruz.

Türkiye'nin Zonguldak'a ihtiyacı var. Çünkü Zonguldak'ta kömür var. Üstelik dün silah zoruyla maden ocaklarına sokulan bölge insanı, bugün gönüllü olarak çalışmaya hazır."

Ahmet Demirci, işçi açıklarının giderilmesi durumunda TTK'nın süratle üretimi artırabilecek duruma gelebileceğini savunarak, şöyle devam etti:

"TTK'nın işçi açıkları acilen giderilmeli ve kurumun norm kadro ile istikrarlı şekilde çalışması sağlanmalıdır.

TTK'ya sahip çıkmakla, Zonguldak'ta istihdam yaratacağının, ekonominin canlandırılacağının, cari açığın önemli faktörlerinden olan taşkömürü ithalatının ve ithalata ödenen paranın azalacağının tüm kamuoyuna anlatılması herkesin görevidir.

Bu düşüncelerle tüm madencilerimizin ve bölgemiz halkının Dünya Madenciler Günü'nü kutlarım.

27 Kasım 2017 tarihinde Karadon Müessesesi'nde meydana gelen kazada kaybettiğimiz maden şehitlerimiz Cafer Tepebaşı ve İsa Çeltik kardeşimize Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum.

Tüm maden şehitlerimizi bir kez daha sevgi, saygı, şükran ve rahmetle anıyorum."

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Taşkömürü Kurumu Dünya Madenciler Günü Zonguldak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title