Haberler

Dünya Bankası'ndan Eşcinsellere Hibe Kredi

Dünya Bankası, Kaos Gey Lezbiyen Kültürel Araştırmalar ve Dayanışma Derneği'ni 2007 Küçük Hibeler Programı'nda Hibe Almaya Hak Kazanan Sivil Toplum Kuruluşları Arasına Aldı.

Dünya Bankası, Kaos Gey Lezbiyen Kültürel Araştırmalar ve Dayanışma Derneği'ni 2007 Küçük Hibeler Programı'nda (KHP) hibe almaya hak kazanan sivil toplum kuruluşları (STK) arasına aldı.

Dünya Bankası'nın, "Gençlik Gruplarının Güçlendirilmesi için Vatandaş Katılımı" üzerinde duran projeler kapsamında seçtiği STK'lar arasında Kaos Gey Lezbiyen Kültürel Araştırmalar ve Dayanışma Derneği de yer aldı.

STK'lara 2007 Küçük Hibeler Programı kapsamında hibe edilmek üzere toplam 35 bin dolar tahsis edildi. Program çerçevesinde Kaos Gey Lezbiyen Kültürel Araştırmalar ve Dayanışma Derneği'ne 5 bin 143 dolar verilecek.

Uluslararası Mavi Hilal Vakfı, Batman ÇATOM Derneği, Kütahya Gençlik Kulübü Derneği, Çocuk Haklarını Tanıtma, Yaygınlaştırma, Uygulama ve Uygulamaları İzleme Derneği, Sosyal Kalkınma ve Cinsiyet Eşitliği Politikaları Merkezi Derneği ile İnsan Sağlığı ve Eğitim Vakfı da hibe almaya hak kazandı.

Teklif taleplerinde, KHP'nin finanse edeceği faaliyetler arasında, gençliğin ve gençliğe yönelik çalışan grupların, kalkınma ve gelişim çabalarını etkilemek amacıyla kamu sektörü ile etkileşime girerek katılım ve sorumluluk mekanizmalarını güçlendirmek, belediye ve mahalle seviyesinde diyaloglar kurulması veya kampanyalar gerçekleştirilmesi ile gençliği ilgilendirecek konularda bilgi verilmesi veya bilinçlendirme faaliyetleri düzenlenmesi yer alıyor.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title