Haberler

Dumansız Hayatlar Projesi Ödül Töreniyle Sona Erdi

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin En Önemli Sosyal Projelerinden Biri Olan €œdumansız Hayatlar Projesi’ Düzenlenen Ödül Töreni ile Sona Erdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, €˜antalya’dan Türkiye’ye Dumansız Hayatlar Rüzgarı Estirdik’ Dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin en önemli sosyal projelerinden biri olan “Dumansız Hayatlar Projesi’ düzenlenen ödül töreni ile sona erdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, ‘Antalya’dan Türkiye’ye Dumansız Hayatlar rüzgarı estirdik’ dedi.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın bundan iki yıl önce büyük bir coşkuyla başlattığı, Sigarayla Savaşanlar Vakfı ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün de desteklediği ‘Dumansız Hayatlar’ Projesi düzenlenen ödül töreni ile sona erdi.

Büyükşehir Belediyesi Kültür Salonu’nda düzenlenen törene Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Sigarayla Savaşanlar Vakfı Başkanı Übeyit Korbey, Dumansız Hayatlar Projesi ekibi ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Törende konuşan Übeyit Korbey, Antalya’dan başlayan projenin tüm Türkiye’ye yayılacağını ve artık sigara içme yasağının başlayacağını belirtti. Sigara konusunda ciddi yasalar çıkarıldığını ifade eden Korbey, projeye öncülük eden Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e teşekkür etti. İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay da yaptığı konuşmada, kendisinin bu projeye büyük destek verdiğini ve sigarayı bu proje sayesinde bıraktığını belirtti.

ÖNCE ÇOCUKLAR ÖNCÜ ÇOCUKLAR Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de konuşmasında yapılan araştırmalara göre sigara başlama yaşının 9’a indiğini bunun üzerine mücadele kampanyası başlattıklarını hatırlattı. “Önce çocuklar, öncü çocuklar” sloganıyla yola çıktıklarını belirten Başkan Türel, proje kapsamında yapılan çalışmaları anlattı. Antalya genelinde 187 ilköğretim okulunda 60 bine yakın öğrenciye ulaşıldığını belirten Başkan Türel, “Uzmanlar bu proje kapsamında toplam 623 saatlik seminer verdi. Çocuklarımızın daha iyi anlayabilmesi, eğlenerek öğrenmeleri için hazırlanan özel tiyatro oyunu 104 kez sahnelendi. Konuyla ilgili özel olarak hazırlanan çizgi roman ve dergiler toplam 210 bin adet çoğaltıldı ve çocuklarımıza dağıtıldı” dedi.

TÜREL ÇOCUKLARA SESLENDİ Çocuklara büyük görevler düştüğünü söyleyen Başkan Türel, “Kendinizi korumanın yanı sıra sevdiklerinizi de sigaranın ve dumanın tuzağından korumanız hatta kurtarmanız gerekiyor. Ben sigara içmiyorum ve yakınlarımın, sevdiklerimin içmemesi için elimden geleni yapıyorum. Sigaranın zararlarının daha iyi anlaşıldığı bugün bu kötü alışkanlığa hiç başlamadığım için kendimle daha çok gurur duyuyorum. Sizlerin de ileride, büyüdüğünüzde, bu gururu yaşamanızı ve sağlıklı, mutlu, sigaradan uzak bir hayatınızın olmasını diliyorum. Bunu tüm kalbimle istiyorum çünkü sizleri, hepinizi kendi evladım gibi seviyorum. Hiçbirinizin bu kötü alışkanlık yüzünden zarar görmesini istemiyorum” dedi. Başkan Türel, projeye emeği geçen herkese teşekkür ederek “ Antalya’dan, Türkiye’ye Dumansız Hayatlar rüzgarı estirdik “ dedi.

RESİM ÇİZDİLER KAZANDILAR Daha sonra Başkan Türel, Übeyit Korbey, Osman Nuri Gülay ve Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Süreyya Köleoğlu ile birlikte Dumansız Hayatlar Projesi kapsamında düzenlenen ‘Dumansız Hayaller Resim Yarışması’ ve ‘Bırak Kazan’ yarışmasında dereceye girenlere ödüllerini verdi. Resim Yarışmasında dereceye giren birinci Güniz Gözde Eren (Ramazan Savaş İlköğretim Okulu), ikinci Zülal Portakal (Alara Koleji), üçüncü Selay Yüksel (TED Antalya Koleji) öğrencilerine Bilgisayar, Bisiklet ve Müzik çalar hediye edildi.

SİGARAYI BIRAKTILAR KAZANDILAR Daha sonra ‘Bırak Kazan’ yarışmasında dereceye giren Hasan Bülent Pekinci, Murat Elitaş ve Fatma Erensoy’a, Bulaşık Makinesi, Çamaşır Makinesi ve Buzdolabı hediye edildi. Başkan Türel, daha sonra Proje eğitmenleri Gürsel Yurtbahar, Hülya Yurtbahar ve Lütfi Giray’a katkılarından dolayı plaket verdi.

(AT-Y) 05.05.2008 16:34 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title