Haberler

Yargıtay'dan düğün takılarıyla ilgili emsal karar: Artık erkekler de pay alabilecek

Güncelleme:

Yargıtay, boşanma sırasında karı-koca arasında yıllardır sorun olan düğün takılarının paylaşımıyla ilgili emsal bir karara imza attı. Buna göre, erkeğe takılan ve kadına özgü olmayan takılar artık erkeklere verilebilecek.

Yargıtay Hukuk Genel Kurulu (YHGK) düğün takılarıyla ilgili erkekleri ilgilendiren emsal bir karar aldı. Boşanmada takılarının paylaşımına ilişkin kriterleri belirleyen bu emsal karara göre düğünde erkeğe takılan "kadına özgü" olmayan takılar artık erkeğe verilebilecek.

7 MADDEDE YENİ UYGULAMA

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi Başkanı Ömer Uğur Gençcan, kendi görüşlerini kapsadığını vurgulayarak, yeni uygulamayı sosyal medya hesabından şöyle anlattı:

1- Kadına takılan her türlü ekonomik değeri olan şey yine kadına aittir.

2- Erkeğe takılan ziynet eşyalarının "tamamı birden' karine olarak (istisna: yerel adet) kadına ait iken artık, karine olarak (istisna: yerel adet) sadece 'kadına özgü' olanlar kadına ait sayılacak. 'Kadına özgü' olmayan ziynet eşyası yani cumhuriyet altını, ata altın, yarım altın, çeyrek altın, gram altın gibi 'erkeğe' ait olacaktır.

3- Erkeğe takılan şey, eğer 'kadına özgü'olmayan bir şey ise erkeğe ait olacağından, erkeğe takılan paralar, para 'kadına özgü' bir şey olmadığından doğal olarak erkeğe ait olacaktır.

4- Erkeğe takılan ziynet eşyaları 'kadına özgü' olsa bile (bilezik, küpe, gerdanlık gibi) erkek eş, bu konuda 'yerel adet' olmadığını iddia ve ispat ederse 'kadına özgü' olanlar da erkeğe verilecektir.

5- Erkeğe takılan ziynet eşyasının 'kadına özgü' olup olmadığı konusunda 'çekişme çıkarsa' kuyumcu bilirkişi incelemesi yapılacaktır. Takılan ziynet eşyası hem erkek hem kadın tarafından kullanılan bir şey ise münhasıran 'kadına özgü' olmadığından erkeğe ait olacaktır.

6- Sandığa konulanlar 'taraflardan birine takılmadığı için' eşit olarak paylaşılmalıdır.

7- Eşler arasında paylaşım konusunda bir anlaşma varsa paylaşımda 'anlaşma kuralları' uygulanacaktır." (HaberGlobal)

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Yargıtay Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500

Yorumlar (77)

Acılı:

Erkek borca girsin evi duzsun düğün yapsın takı taksın. Sözde bu takılar çocuklarımızın geleceği için. Sonra kadın huzursuzluk çıkarsın etsin. Kayinvalidenin her sözü emir telakki edilsin. Sonra adam dayanamayıp bosansin. Daha düğün borcu bitmeden tazminat tı nafakaydi üzerine onlar eklensin. Takıları da hanfendi alsın. Sonra o kadın o takıları nafakayı tazminatı sağda solda başka adamlarla yesin. Erkeğin ciğeri yansın. Sonra vay efendim kadın cinayeti falan filan bilmem ne. Ne güzel Istanbul bee

31
1
yanıtYanıtla
........:

Bir de şöyle dinle : Kadın devlet memuru maaşı yerinde evin taksidini kendi maaşıyla ödemiş. Kaynana yani damadın annesi onların yanından ayrılmıyor diye bunların arası bozuluyor. Adam anamda anam diye tutturuyor. Kaynana da çocuğumun yuvası bozulmasın demiyor , oğlum da oğlum diyor. Kadını çocuklarıyla kapı önüne koyuyorlar. Hadi bakalım buna ne diceksin ? Ne füzel istanbul bee

yanıt5
yanıt9
ceycey:

yanlış düşünüyorsun kardeşim o takılar kadını güvenceye almak için bir nevi mehir. yani kaza olur bela olur erkeğe bişey olursa kadını ortada bırakmayan para o.

yanıt6
yanıt8
Aby Gym:

Evlilik mübarek insan olmak içindir. Ölüme kadar gideceksin bu yolu. Biri sevinebilir, diğeri üzülebilir, ikisi üzülebilir, kah öyle kah böyle olabilir neticede yaşamı da evliliğide hayat bulmak için sınavlar dizisi bileceksin. Yaşamak hayat bulmak içindir. Ölmeden nefse esaretten felah bulmak içindir. Kim imtihan beğenmeyip seçmek istiyorsa versin tazminatı çeksin gitsin. Ancak yinede şerefli iş yapmış olmuyacaktır, zulüm yapmamış olacaktır. Birine demişler bu kadın çekilmez demişler, boşa. -Yok demiş, başkası günaha girmesin... Dünyada yok edeceğin zulüm, senin tercihin sonucu oluşacak zulmdür. Senden süratli, güçlü ve imkan sahibi bu hususta dünyada hiç bir kimse yoktur. Bence ayrılan insanların hesabı zayıf.

yanıt0
yanıt0
GARIBAN:

Süper yorum

yanıt1
yanıt0
Yasayan bilir:

Acılı her kelimesine harfi harfine katılıyorum. Cinayet hariç.

yanıt1
yanıt0
MELİS:

Nerede eşitlik ve adalet ? Yargı uyuyor. Kadın daha fazla almalı. Her gün cinayetler, ölümler erkeklerden yüzünden oluyor. Bunu bu şekilde telafi etmeleri gerekirdi. Yazıklar olsun !

1
27
yanıtYanıtla
Hazar:

Bencede yazıklar olsun erkeğin düğün masraflarida evlenirken yarı yarıya kadın üstlenmeli...

yanıt2
yanıt0
Zekeriya:

Sonra Daha Cok Erkek dolandirip Şeref Namus Birakmasinlar.Kadinlik Yapmayan Hiçbir Kadina Taki verilmemeli.Once Kadinligini Gorev ve sorumluluklarini Şerefi ve Namusu ile yerine Getirecekki Haketsin Boyle Eşler Milli Piyango gibi oldu Artik.En Doğru Karar Dilerim Uygulanir.

yanıt5
yanıt1
BİR GARİP BEŞER (:

Avucunuzu yalayın. Yıllardır erkeği bir meta olarak gören zihniyet artık avucunuzu yalayın. Yıllradır erkeğin sırtına bindiğiniz yeter. Ananızın evinde insan yerine konulmazsınız, kocanızın evine gelince noldum delisi oluyosunuz. Babanızın evinde görmediğiniz nimetleri kocanızın evinde görürsünüz, yinede kıymet bilmezsiniz.

yanıt5
yanıt1
Tüm 77 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title