Haberler

DTP'li 14 Kişi Adliyeye Sevk Edildi

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi Ekipleri Tarafından Gözaltına Alınan DTP'li 14 Kişi Adliyeye Sevk Edildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alınan DTP'li 14 kişi adliyeye sevk edildi.

Edinilen bilgiye göre, 15 Şubat tarihinde parti binasında ve dışarıda yaptıkları basın açıklamasında terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan'ı övücü sloganlar atarak, terör örgütünün bayrağını açan DTP'lilerle ilgili 3 gün önce operasyon başlatıldı. Hakim kararıyla DTP İzmir İl Teşkilatı binası, Çiğli, Buca ve Torbalı ilçe binaları ve 7 ayrı evde yapılan aramada, DTP İl Başkanı Mehmet Mehdi Arslan (52), Buca İlçe Başkanı M. Emin Yıldız (57), Torbalı İlçe Başkanı Hüsnü Koyuncu (51), Buca eski İlçe Başkanı Aslan Kızıl (44), DTP İl Başkan Yardımcısı Burhan Yürek (56), DTP Gençlik Kolları Başkanı Abdurrahim Merol (28), DTP İl Yönetim Kurulu üyesi Y.K. (50), DTP Torbalı Yönetim Kurulu üyesi M.K. (37), A.S. (59), F.A. (19), F.Ö. (24), S.A. (24) ve A.O. (29), Çiğli İlçe Teşkilatı üyesi G.G. (54) gözaltına alındı.

Gözaltına alınan şahıslar, 3 gün boyunca ifadeleri alınarak sorgulandı. Şahıslar ifadelerinde suçlamaları kabul etmezken, parti binalarında ve evlerde yapılan aramalarda Öcalan'ın posteri, PKK bayrağı ve örgütsel dokümanlar ele geçirildi.

DTP Konak İlçe binasında yapılan aramalarda polis, 3 katlı binanın 3. katının eğitim odası olduğunu ortaya çıkardı. Oda içerisinde şahısların illegal faaliyetler için hazırlandığı, örgütsel kamp eğitimi havası vererek dershane şeklinde düzenlenen odaların duvarlarının PKK terör örgütünün elebaşısı Abdullah Öcalan'ın posterleri ve örgütün bayraklarıyla donatıldığı tespit edildi. Ayrıca eylem için dışarıdan gelen şahısların barınması için battaniye ve barınmaya elverişli malzemeler ve siyasi eğitime elverişli örgütsel notlar bulundu.

Daha sonra gözaltına alınan Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri A.O.'nun da PKK'nın yayın organı Roj TV'ye çalıştığı iddia edildi. Muhabirin eylemlerde çektiği görüntüleri ve fotoğrafları Roj TV ve diğer yayın organlarına servis yaptığı belirlendi.

Gözaltına alınan ve 3 gün boyunca sorgulanan 14 kişi, "örgüt üyesi olmak, oturma eylemi ve açlık grevi yapmak" suçlarından 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ne sevk edildi. Adliyeye sevk edilen zanlılardan biri polis aracına binerken, elindeki kitapları yere düşürdü. Kitapları yerden alarak gazetecilere gösteren bayan, "Suçlu kitaplarım. Benim kitaplarım suçlu" diyerek bağırdı.

(Mİ-YK-CC-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title