Haberler

DTP Eş Başkanı Mardin Milletvekili Emine Ayna DTP Mardin İl Kongresi'ne Katıldı

DTP Eş Başkanı Emine Ayna, Partisinin Mardin İl Kongresi'nde, Bir Gazetenin Kendisi ile Yaptığı Röportaj Sırasında Kullandığı İddia Edilen "8 Askeri Kurtardığımız İçin Hatalıydık" İfadesini Yalanlayarak O Askerleri Kurtarmakla Gurur Duyduklarını Söyledi.

DTP Eş Başkanı Emine Ayna, partisinin Mardin İl Kongresi'nde, bir gazetenin kendisi ile yaptığı röportaj sırasında kullandığı iddia edilen "8 askeri kurtardığımız için hatalıydık" ifadesini yalanlayarak o askerleri kurtarmakla gurur duyduklarını söyledi.

Mardin Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen DTP (Demokratik Toplum Partisi) 2. Olağan İl Kongresi'ne katılan DTP Eş Başkanı ve Mardin Milletvekili Emine Ayna, DTP'nin sadece Türkiye'nin değil dünyanın gözdesi olduğunu söyleyerek herkesin dikkatini çektiklerini belirtti. Hem Türkiye'de hem Avrupa'da ''20 milletvekillinden oluşan küçük bir grup olmalarına rağmen'' yoğun ilgi gördüklerini anlatan Milletvekili Ayna, "Öncesinde bunun farkında değildik. Seçim öncesinde biz 20 kişilik bir grup

oluşturacağımızı bile düşünmüyorduk. Amacımız Meclis'te sesimizi yükseltmekti. Mevcut siyasi partilerin hiçbiri halk için siyaset yapmıyor. Biz halk adına siyaset yaparak Meclis kürsüsüne çıktık. Orada halk adına konuştuk ve Meclis tarihinde belki de ilk defa Meclis'te doğruları söyleyen vekiller olduk" dedi.

Seçim sabahında bazı kesimlerin DTP'yi kendilerine benzetmek amacında olduğunu ileri süren Ayna, "AK Parti'nin tüccar mantığı ile hareket ettiği, Başbakan Erdoğan'ın Meclis'in ilk gününde bize dönerek yaptığı açıklaması ile kendisini ele verdi. Bizden PKK'yı terörist olarak kabul etmemizi isteyen zihniyetin öncelikle bunun önünü açması gerekir. Ben de DTP, direnişin ifadesidir diyorum. Bu böyle bilinmelidir" diye konuştu.

Sınır ötesi operasyona karşı olduklarını anlatan Ayna, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'in Meclis kürsüsünde sınır ötesi operasyonunun bir devlet politikası olduğunu açıklaması ile devletin Kürt gerçeğini inkara ve imhaya devam ettiğini öne sürdü. Ayna esir askerlerle ilgili olarak ''Onları dağdan alabilecek güce sahip oldukları için o askerleri kurtardıklarını'' ifade ederek, "Genelkurmay Başkanı'nın Amerika'ya gitmesi ile operasyonların başlayacağını biliyorduk. Eğer askerler operasyonlar esnasında

hayatını kaybetseydi, bunun vebali bizde kalırdı. Çünkü biz onları dağdan alabilecek güce sahiptik. Dün bir gazete benimle yaptığı röportajda benim ağzımdan çıkmayan cümleleri kullanmış. '8 askeri kurtarmakla hata yaptık' cümlesi bana ait değil. Hayır, biz insanı boyutu ile baktığımız için o askerleri kurtardık. O askerleri kurtarmakla gurur duyuyoruz. Bugün aynı şey yaşanırsa aynısını yine yapmaya hazırız" diye konuştu.

Kongrede bir konuşma yapan DTP Genel Merkez Yöneticisi Cemal Veske ise operasyonlar ve son günlerde ortaya çıkan çetelerle ilgili AK Parti'ye yüklenirken önümüzdeki günlerde 'Barış anneleri'nin düzenleyecekleri 'Barış yürüyüşü'ne herkesin destek vermesini istedi. Türk bayrağının asılmadığı kongrede daha sonra Emine Ayna'nın uyarısı ile Türk bayrağı asılırken, kongreye DTP'li belediye başkanları, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve kalabalık bir grup katıldı. Kongreye tek liste ile giren Hilmi Öncü,

DTP İl Başkanlığına seçildi.

(MNG-AŞ-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title