Haberler

Dso'dan, Sinan Aygün'ün Gözaltına Alınma Şekline Tepki

Denizli Sanayi Odası (Dso), Ergenekon Soruşturması Kapsamında Gözaltına Alınan Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün'e Yapılan Muameleye Tepki Gösterdi.

Denizli Sanayi Odası (DSO), Ergenekon Soruşturması kapsamında gözaltına alınan Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Sinan Aygün'e yapılan muameleye tepki gösterdi.

DSO Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci ve DSO Meclis Başkanı Sedat Semerci imzasıyla yayınlanan yazılı açıklamada, camianın saygın bir temsilcinin, hiç bir açıklama ya da suçlama yapılmaksızın apar topar gözaltına alınmasının kabul edilebilir bir yanı olmadığı belirtilerek, "ATO Başkanı Sinan Aygün, kamuoyunun gözü önünde olan bir insandır ve adresi bellidir. Demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne bağlı saygın bir temsilcimizdir. Davet edilmiş olsaydı, ifade vermeye geleceği ve yargı ile işbirliği yapacağı açıktır. Bütün bunlar ortadayken, gözaltına alınış biçimi ve kendisine reva görülen muameleyi kınıyoruz" denildi.

Türk adaletine güvenlerinin tam olduğunu belirten DSO Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanı, "Ancak demokratik kural ve yöntemlerle ve yargı denetiminde seçilmiş bir meslek odası başkanının kişilik haklarının adeta ayaklar altına alınarak gözaltına alınmasını kaygı ile izliyoruz" şeklinde ifade ettiler. Ergenekon Soruşturması kapsamında yapıldığı belirtilen toplu gözaltına almaların, hukukun üstün olduğu demokrasilerde rastlanmayan uygulamalar olduğu belirtilen açıklamada, "İnsanların ifadesine başvurmanın hukukun üstün olduğu temel hak ve özgürlüklerle saygılı demokrasilere yakışan ve kamuoyu vicdanıyla bağdaşan yolları vardır. Bu yolların denenmemiş olmasını ve gözaltına alınanların kişilik haklarını örseleyecek muamelelere tabi tutulmasını kabul etmiyoruz" denildi.

İlk gözaltına alma ve tutuklamaların üzerinden bir yılı aşkın süre geçmesine rağmen bir iddianamenin hazırlanmamasının endişe verici olduğu, iddianamenin bir an önce hazırlanarak, yargılama sürecinin vakit geçirmeden başlamasının en büyük temennileri olduğunu belirten Müjdat Keçeci ve Sedat Semerci, "Unutulmamalıdır ki, yargılama sürecine bunca zamandır hala daha başlaması ve gözaltına alınanlara reva görülen muamele, Türkiye'nin altına imza attığı uluslararası sözleşmele göre birer insan hakları ihlalidir. Türk adaletine güvenimiz tamdır. Ancak aralarında camiamızın seçkin bir üyesinin de bulunduğu dün göz altına alınanlara yapılan muameleyi kınıyor, ve Türkiye'nin içine sürüklendniği durumdan endişe ediyoruz" dediler.

(AV-SÇ-HE-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title