Haberler

Drogba'ya Büyük Onur...chelsea'nin Golcüsü 2006 Yılının En İyi Afrikalı Futbolcusu Seçildi

-Spor-

-SPOR-

ETO'O REKORU KAÇIRDI...

Senad Ok/İstanbul DHA

Chelsea'nin golcü futbolcusu Didier Drogba 2006 yılının en iyi Afrikalı futbolcusu seçildi.

Bu ödülü ilk kez kazanan Fildişi Sahilli forvet 2006 Dünya Kupası'nda milli takımının kaptanlığını yapmıştı.

Golcü futbolcu ayrıca Afrika Uluslar Kupası finaline yükselen milli takımına attığı gollerle büyük katkı sağlamıştı.

Başarılı futbolcunun kulüp kariyeri de oldukça parlak. Chelsea'de oynadığı 82 lig maçında 39 gol atan golcü futbolcunun Avrupa kupalarında ise 23 maçta 11 golü bulunuyor.

Drogba, profesyonel kariyerine Fransa'nın Guingamp takımında başladı. 2002'de Olympique Marseille takımına transfer oldu. Kariyerindeki en büyük patlamayı bu takımda gerçekleştiren Drogba Ligue 1'de gol kralı oldu. Bu performansı kulüp rekoru kırarak 24 milyon euroya Chelsea.'ye transfer olmasını sağladı.

Afrika'da yılın futbolcusu olan Didier Drogba'nın ardından ikinciliği Barcelona'lı Samuel Etoo, üçüncülüğü ise Chelsea'den Michael Essien aldı.

2003, 2004 ve 2005 yıllarında arka arkaya üç kez Afrika'da yılın futbolcusu ödülünü kazanana Etoo bu sene ikinciliği alarak arka arkaya bu ödüle en çok kazanan futbolcu ünvanının kaçırmış oldu.

Gana'nın başkenti Accra'da yapılan oylama sonucunda Drogba 79, Etoo 74, Essien ise 36 oy aldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title