Haberler

Dolar Operasyonuna Karşı Akaryakıtta Yerli Marka Çağrısı

Dolar üzerinden Türkiye’yi vurmaya kalkanlara bir yanıt da İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’ndan geldi.

Dolar üzerinden Türkiye'yi vurmaya kalkanlara bir yanıt da İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası'ndan geldi. Başkan Celil Anık, yerli otomobili sabırsızlıkla beklediklerini belirterek, "Yabancı araç kullanmak istemiyoruz, ABD markalarına ise kapılarımız tamamen kapalı. Akaryakıtta da yerli markaları tercih edeceğiz" dedi.

Türkiye'ye yönelik dolar üzerinden gerçekleştirilen saldırılar üzerine İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası açıklama yaptı. Başkan Celil Anık, hükümetin 'yerli ve milli' çağrısına tam destek verdiklerini ifade ederek, "Devletimizin yanındayız" dedi. Anık, yerli otomobilin yola çıkmasını beklediklerine de kaydederek, "Araçlarımızı yenilerken yabancı markaları tercih etmek zorunda kalmaya gönlümüz razı değil" diye konuştu.

Celil Anık, ülke genelinde 97 bin taksi olduğunu, her yıl binlercesinin yenilendiğini ve milyarlarca lira harcandığını dile getirerek, "Bu kaynağın tamamen ülkemizde kalmasını, biz taksicilerin cebinden çıkan bir kuruşun bile yurt dışına aktarılmamasını istiyoruz. Bunun yolu da yerli aracın bir an önce kullanıma sunulmasından geçiyor. Üzerinde çalışmaların sürdüğü yerli otomobilin taksilere de uygun üretilmesi için daha önce yaptığımız çağrıları, bir kez daha tekrarlıyoruz. Yerli aracı dört gözle beklediğimizi ifade ediyoruz" dedi.

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık, son ekonomik saldırıların arkasında yer alan ABD'ye de cevap verdi. Anık, Amerikan otomobil markalarına kapılarını tamamen kapattıklarını belirterek, şöyle devam etti:

"ABD marka araçların kesinlikle satın alınmaması için üyelerimize sesleniyoruz. Taksici arkadaşlarımızdan akaryakıt alımında da yerli markaları tercih etmelerini istiyoruz. Taksicilere yakışan, dün olduğu gibi bugün de milli ve yerli duruş sergilemektir." - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Celil Anık Türkiye İzmir Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne? Yalı Çapkını 67. bölüm 2. fragman canlı izle! Yalı Çapkını Seyran'a ne oldu? LİLA Kağıt kurucusu kimdir? Lila Kağıt sahibi Abdullah Öğücü kimdir? Lila Kağıt halka arz oldu mu? Lila Kağıt katılım endeksine uygun mu? HALKA ARZ TAKVİMİ 26 Nisan hangi burç? 26 Nisan'da doğanlar hangi burç oluyor? 26 Nisan tarihi hangi burç olur?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title