Haberler

Diyarbakırlı Öğrenciler Konya’da

Milli Eğitim Bakanlığı’nın Hazırladığı €œgönül Projesi” Kapsamında Konya’nın Beyşehir İlçesine Gelen Diyarbakır’ın Folklor Ustası İlköğretim Okulu Öğrencileri İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı'nı Ziyaret Etti.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın hazırladığı “Gönül Projesi” kapsamında Konya’nın Beyşehir ilçesine gelen Diyarbakır’ın folklor ustası ilköğretim okulu öğrencileri İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkanı'nı ziyaret etti.

Beyşehir Kaymakamlığı tarafından proje çerçevesinde ilçeye davet edilen Diyarbakır Hürriyet İlköğretim Okulu 6 ve 7’nci sınıfında öğrenim gören folklor eğitimi almış 12 öğrenciden oluşan grup, Beyşehir Kaymakamı Cumali Atilla’yı makamında ziyaret etti.

Beyşehir’de düzenlenecek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda Diyarbakır yöresinin halk oyunları gösterisini sunacak öğrencilerin öğretmenleriyle birlikte ziyaret ettiği Kaymakam Cumali Atilla kendilerine çeşitli hediyeler verdi.

Beyşehir Kaymakamı Cumali Atilla, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederken, Diyarbakır’da Vali Yardımcılığı döneminde bu ilde görevde bulunduğunu hatırlatarak, “Bu okulu Diyarbakır’da da çok yakından takip ediyordum. Oldukça başarılı bir okul. Bu okul yöresel halk oyunları gösterilerinde geçen yıl yıldızlar Türkiye birincisi de olmuştu. Diyarbakırlı öğrencilerimizin Beyşehir ziyaretinden oldukça mutlu olduk” diye konuştu.

Kaymakam Atilla, gelecek dönemde Beyşehir’den de Diyarbakır’a bir öğrenci topluluğu göndermeyi planladıklarını sözlerine ekledi.

Konuk öğrencilerin daha sonraki ziyaret durağı ise Belediye Başkanı Nazif Tekinöz oldu. Başkan Tekinöz'ü makamında ziyaret eden öğrenciler ilçe ve çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Pazar gününden bu yana ilçede bulunan ve Beyşehirli ailelerin yanında misafir edilen Diyarbakırlı öğrenciler, Konya il merkezinde Mevlana Müzesi ve tarihi yerleri gezdi. Öğrenciler bu arada Konya’nın ünlü etli ekmeğinden de yeme imkanı buldu.

(ARÖ-İP) 22.04.2008 18:37 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title