Haberler

Devletten Velilere Özel Okul Teşviği

Güncelleme:

TEOG sonuçlarının açıklanmasının ardından, aileleri okul telaşı aldı. Velilerin karşısına özel okul seçenekleri çıkarken, okulların verdiği bursların yanında devlet de ailelere teşvik verecek.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen özel okullarda öğrenim görecek öğrenciler için verilecek eğitim ve öğretim desteği başvuruları, 10 Ağustos'ta yapılmaya başlandı. Başvurular, 6 Eylül 2017 tarihinde sona erecek. MEB'in yaptığı açıklamaya göre özel okul teşvik başvuru sonuçları 7 Eylül´de açıklanacak. 6 Eylül'e kadar devam edecek olan başvurular kapsamında 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı içinde toplam 74 bin öğrenci ilk defa bu destekten yararlanma imkânı bulacak. Okul öncesi eğitim veren kurumlarda 6 bin, ilkokullarda 15 bin, ortaokullarda 15 bin, liselerde 15 bin, temel liselerde 24 bin öğrenci teşviklerden yararlandırılacak.

DESTEKTEN FAYDALANMAK İÇİN E-OKUL ÜZERİNDEN BAŞVURULACAK

Bu destekten yararlanmak isteyen öğrenciler, e-Okul üzerinden başvurularını yapabiliyor. Verilecek destekler çocuğunu özel okulda okutmak isteyen veliler için de iyi bir kaynak olacak.Özel okullarda ortalama 20 bin lira gibi ücret alınırken, devlet desteğiyle bu rakamlar ortalama 16 bin liraya inecek. Ayrıca özel okulların öğrenciler için vereceği teşvikler de hesaba katılırsa, hemen hemen pek çok aile çocuğunu özel okulda okutma imkanını bulabilecek.

3 – 4 BİN LİRA ARASINDA DESTEK

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından her yıl özel okullarda okuyan öğrencilere verilen eğitim ve öğretim desteği kapsamında 2017-2018 öğretim yılında, okul öncesi eğitim kurumlarında okuyan öğrencilere 3 bin 60 lira, ilkokul ve temel liselerde öğrenim gören öğrencilere 3 bin 680 lira, ortaokul ve diğer liselerde öğrenim gören öğrencilere ise 4 bin 280 lira destek ödemesi yapılacak. Ayrıca 2017-2018 öğretim yılında okul öncesinde 6 bin, ilkokul, ortaokul ve liselerde 15 biner, temel liselerde ise 24 bin olmak üzere toplam 74 bin öğrenci ilk defa bu destekten yararlanma imkânı bulacak.

OKULLARDAN BURS

Derlediğimiz bilgilere göre, özel okullar TEOG puanına göre öğrencilere burs veriyor. TEOG'da 490- 500 bin puan arasında alan öğrenciler yüzde 100, 480-489 bin puan arasında alan öğrenciler yüzde 75, 425- 459 bin puan arasında alan öğrenciler yüzde 50, 375 - 399 bin arasında puan alan öğrenciler de yüzde 30 oranında burs alabiliyor. Kaba bir hesaplamayla 20 bin liralık bir okulda, yüzde 50 burs alan öğrenci 10 bin liraya, devlet desteğinden yararlanırsa da 7 bin civarında bir rakamla eğitime devam edebiliyor. 7 bin lira ödeyen bir veli, ayda 777 bin liraya okul ücreti ödemiş oluyor.

OKUL DEĞİŞTİRENE DE BURS VAR

"Bu sene çocuğumu özel okulda okutacağım" ya da "Bu okuldan memnun kalmadım" diyen veliler, çocuğu geçen senelerde TEOG'a girmiş olsa da TEOG burslarından yararlanabiliyor. Eğitim uzmanları, hem devlet desteğinin hem de okullarca verilen bursların velilere büyük bir ekonomik katkı olduğunu söylüyor.

DEVLET DESTEĞİ İÇİN ŞARTLAR

Milli Eğitim Bakanlığı, devlet desteğinden yararlanmak isteyenlerin bazı şartları karşılıyor olması gerektiğini söyledi. İşte o şartlar

T.C. vatandaşı olmak,

Okul öncesi eğitimde 18 Mart 2012 ile 18 Eylül 2013 tarihlerinde veya arasında doğmuş olmak,

İlkokul birinci sınıflarda 30 Eylül 2017 tarihi itibariyle kayıt şartlarına sahip olmak,

Beşinci sınıfa devam edeceklerde 18 Eylül 2017 tarihi itibariyle ortaokul veya imamhatip ortaokulu kayıt şartlarına sahip olmak,

Ortaöğretime devam edeceklerde ortaöğretim kurumlarının kayıt şartlarına sahip olmak,

Eğitim ve öğretim desteği alırken 2016-2017 eğitim öğretim yılı sonunda sınıf tekrarı yapmamış olmak,

Resmi/özel ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim okullarının ara sınıflarında kayıtlı olmak,

Eğitim ve öğretim desteği almak istediği okul türünün kayıt ve nakil şartlarına haiz olmak. (Yeni Şafak)

Kaynak: Haberler.Com / Ekonomi

Eylül Eğitim Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title