Haberler

"Devletten 1000 TL destek" mesajıyla vatandaşı dolandırıp paraları Bitcoin'e yatırmışlar

Güncelleme:

Bursa merkezli 4 ilde gerçekleştirilen operasyonla "Devletten 1000 TL destek" mesajıyla banka hesaplarına girdikleri kişileri dolandıran 21 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin 35 kişinin 450 bin lirasını dolandırdığı, bu parayla da Bitcoin aldıkları öne sürüldü.

İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, kentteki birçok kişinin telefonuna ve sosyal medya hesabına gelen "Bayrama özel devletten 1000 TL destek başvurusu için indir, kur, yükle" yazılı mesajdaki linke girdikten sonra banka hesaplarındaki paraların çalındığı ihbarını aldı.

4 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON

Harekete geçen ekipler, olayla ilgili soruşturma başlattı. Ekipler, atılan mesajların izini sürerek şüphelilere ulaştı. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından Bursa, İstanbul, Diyarbakır ile Samsun'da bulunan şüphelilerin, ev ve iş yerlerine eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi.

'Devletten 1000 TL destek' mesajıyla vatandaşı dolandırıp paraları Bitcoin'e yatırmışlar

450 BİN LİRALIK VURGUN

Çok sayıda adrese, düzenlenen baskında 21 şüpheli gözaltına alındı. Bursa'ya getirilen şüphelilerin sorgularında bu yöntemle 35 kişiden toplamda 450 bin TL dolandırdıkları ve bu parayla da Bitcoin aldıkları tespit edildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Bursa Banka Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (4)

ÇOCUK ADAM:

Aşk olsun tüm bilgilerimi ifade ettim sağlık sorunumu hayati önemi olduğunu belirttim sanırım sistemde başvuru cevabı olumsuz kırıldım hüsrana uğradım pandemide erzak alırım o düşünce ile başvuru yaptım 40 yaşının üstündeyim yaşımı göstermiyorum gören inanmaz44e gireceğim 19 ocakta Allah kısmet ederse ben zor büyüdüm ilaç tedavi iğne masraf yüklü iğnelerin kansere sebep olma riskide olunca maddi yük aileme tedaviyi bıraktım iyiyim fakat 1000lira doğal hakkımdı verilmedi üzdü beni.

2
0
yanıtYanıtla
adem:

ulan eskiden dolandırıcı olsun hırsız olsun garibana dokunmaz diye bilirdik. şimdi adam zaten bitmiş yiyecek ekmeği yok son çare diye adamı kandırmqk ne ya. oolum yatacak yeriniz yok sizin.

2
0
yanıtYanıtla
Burak:

Dindar ulke olduk ulkenin yuzde 60 sahtekar oldu.

1
0
yanıtYanıtla
meczup:

artık binlira ikibinlira para değil markete girip biriki parça kıytırıktan şey alıyorsun yüzlerce lira ödüyorsun yılbaşından beri her şey aşırı pahalandı

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title