Haberler

Denizli Belediye Meclisi'nde Bantlı Protesto

Denizli Belediye Meclisi'nin CHP'li üyeleri mecliste kendilerine söz verilmediği ileri sürerek ilginç bir protesto eylemi gerçekleştirdi.

Denizli BELEDİYE MECLİSİ'NİN CHPLİ ÜYELERİ MECLİSTE KONUŞTURULMADIKLARINI İLERİ SÜREREK SON OTURUMA AĞIZLARINI BANTLAYARAK GELDİ

Denizli Belediye Meclisi'nin CHP'li üyeleri mecliste kendilerine söz verilmediği ileri sürerek ilginç bir protesto eylemi gerçekleştirdi. CHP'nin 10 meclis üyesinden 8'i bugün yapılan oturuma ağızlarını bantla yapıştırarak katıldı ve oturum boyunca konuşmayıp, tüm kararlarda çekimser kaldı. CHP'nin Meclis Grup başkanvekili Teoman Sancar, 'Meclis grubumuz kentin hayati konularında konuşturulmamaktadır, konuşması engellenmektedir. Biz de bu durumu protesto etmek için bu oturuma ağızlarımızı bantlayarak katıldıkö dedi.

CHP'nin grubunun meclisin dün yapılan oturumunda katlı otopark yerleriyle ilgili görüşmesi sırasında CHP'li üye Arif Balkanay ile oturumu yöneten Başkanvekili Şamil Çınar arasında kısa süreli söz verme tartışması yaşanmış, Çınar'ın üyelerini konuşturmayıp bağırdığını iddia eden CHP Grubu oturumu terketmişti. Mecliste 10 üyesi bulunan CHP Grubu'ndan 8 üye bugün yapılan oturuma ağızları bantlı olarak katıldı. Meclis Salonu'na ağızları bantlanmış olarak gelen ve yerlerine oturan 1'i kadın 8 belediye meclis üyesi, sadece gündem ve mazaretli katılmayan üyelerle ilgili yapılan oylamada el kaldırdı.

CHP'li üyelerin salona ağızları bantlı olarak geldiğini gören Meclis Başkanvekili Şamil Çınar, CHP'lilere yaptıklarının ayıp olduğunu belirterek vazgeçmelerini istedi ancak başarılı olamadı. Çınar, uyarısını ardından oturumu açtı ve maddelerin görüşülmesine geçildi. CHP'li üyeler maddelerin hiç birinde söz almadı, oylamalara katılmayıp çekimser kaldı. CHP'li üyelerin protestolarına diğer üyelerin zaman zaman tebessümle değerlendirdikleri görülürken, meclise ikram yapan personel CHP'li üyelere çay vermedi.

CHP Grubu adına açıklama yapan Başkanvekili Teoman Sancar, AKP'nin meclisteki sayısal çoğunluğuna dayanarak CHP'ye konuşma hakkı vermediğini belirterek, 'En doğal hakkımız olan, konuşma hakkımız bile gasp edilmekte. İdarenin işine gelmeyen her türlü konuşmamıza müdahale var. Bununla ilgili rahatsızlığımız artık kamuoyuna taşımak ve onlarla paylaşmak adına bir protesto gösterisi yapıyoruz. Bu üç yıldır süren bir davranış şekli. Yaşadığımız zorlukların, konuşturulmamamızın simgesidir bantlı halimiz. Grubumuz ne kadar konuşturulmamaya çalışılsa da bu protestodan sonra meclis grubu olarak vatandaşın yanında, haksızlıklarla mücadele eden ve asla doğrudan vazgeçmeyen bir tavır sergilemeye devam edeceğizö dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Denizli Teoman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title