Haberler

Denizlerin Prensi 'Lüfer' Gram Altınla Yarışıyor

Denizlerin prensi 'Lüfer' gram altınla yarışıyor Geçen yıl 40 liraya satılan lüferin fiyatı 150 liraÇANAKKALE - Geçtiğimiz yıl bugünlerde fiyatı 40 liradan satılan denizlerin prensi olarak anılan lüferin fiyatı 150 lirayı bulurken adeta gram altınla yarışa girdi.

Denizlerin prensi 'Lüfer' gram altınla yarışıyor

Geçen yıl 40 liraya satılan lüferin fiyatı 150 lira

ÇANAKKALE - Geçtiğimiz yıl bugünlerde fiyatı 40 liradan satılan denizlerin prensi olarak anılan lüferin fiyatı 150 lirayı bulurken adeta gram altınla yarışa girdi.

Çanakkale'de 1 Eylül itibariyle başlayan av sezonuna rağmen olumsuz hava koşulları ve denizlerdeki balık azlığı sebepleriyle balık fiyatları adeta cep yakıyor. Denizlerin prensi olarak anılan ve geçtiğimiz yıl bu günlerde 40 liraya satılan lüferin fiyatı 150 lirayı buldu. Fiyatının 150 lirayı bulmasıyla birlikte lüfer, 153 liradan satılan gram altınla adeta yarışır duruma geldi.

37 yıldır balıkçılık yapan Tuncay Dinç, "Son zamanlarda fırtınalar vardı ama balık soğuk iklimde olduğu için kış balığı lüfer olsun hamsi olsun istavrit olsun şuan Ukrayna sınırlarına kaçtı, Rusya sınırlarında. Orada soğuk iklim olduğu için hamsi oraya göçmüş burada da az olduğu için Karadeniz'imiz de az olduğu için soğuklar olmadığı zaman balık yükseldi yani. Şuan hamsi 20 lira, istavrit 20 lira ama bekliyoruz. Biraz hamsi düşebilir ama lüfer çinekopu birazcık zor. Lüferin kilosu 150 lira. Gram altın fiyatına lüfer balığı satıyoruz şuan. Lüferin kilosu 150 lira olduğu için vatandaşın alım durumu çok zor. Bugün emekli ve asgari ücretle çalışan kişi lüferi zor alır. Karadeniz hamsi 20 lira, sardalya 10 lira, istavrit 10 lira, kaptan kupamız var 20-15, tekir 20- 25 lira, uskumru 35 lira, deniz levreği 45-40 lira gidiyor. İnşallah bolluğu bekliyoruz hamside, istavritte. Çinekopta inşallah bol olur da satarız. Geçen yıl da bu yıl arasında balık fiyatları arasında çok fark var. Geçen sene 15-20 liraya çinekop satıyorduk. Geçen yıl bu zamanlar lüferin kilosu 35-40 liraydı. 1 kiloluk palamutu geçen sene biz 10 liraya satıyorduk. Şimdi tanesi 30-35 lira" diye konuştu.

Çanakkale Balık Halinde levrek 45, hamsi 20, sardalya 10, çipura 30, kupa 20, uskumru 35, yeşil istavrit 15, tekir 25, çipura 40, mezgit 35 liradan satılırken palamut tane 20-25 liradan satılıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Karadeniz Çanakkale Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title