Haberler

Demirtaş: Sesin Erdoğan'a Ait Olduğu 20 Dakikada Öğrenilir

Güncelleme:

BDP Eş Başkanı Demirtaş, "Başbakan ve oğlu TÜBİTAK'a gider, ses örneklerini verir. 20 dakikada bu seslerin ikisine ait olup olmadığı anlaşılır" dedi.

BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş partisinin grup toplantısında konuştu. Başbakan Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarına ilişkin Demirtaş, "Montaj deyip kurtulmak kolay ise, niye bu kadar insan kurtulamıyor. Bunların hepsi iktidarın içine düştüğü gafletin sonucudur.

"SES KAYDI MONTAJ İSE ANLAMAK ÇOK KOLAY"

Ses kaydı montaj ise teknik olarak bunu anlamak çok kolay bir iş değil. Ama sesin Başbakana ve oğluna ait olduğunu öğrenmek 20 dakikalık bir iş. Meclisin karşısında TÜBİTAK var. Yöneticilerini kendileri tayin etmişler. Başbakan ve oğlu TÜBİTAK'a gider, ses laboratuvarında ses örneklerini verir. 20 dakika sonra bu seslerin ikisine ait olup olmadığı anlaşılır." dedi.

Başbakan Erdoğan ve oğlu Bilal Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarına ilişkin konuşan Demirtaş, ses kayıtlarının kime ait olduğunu 20 dakika içinde öğrenilebileceğini açıklayarak, "17 Aralık sabahı fark ettiler ki bu paralel yapı onları da dinlemiş. Başbakan diyor ya ne kadar safmışız. Kusura bakmayın ama saf ötesiymişsiniz. Bu saflık ötesi bir şey. Bugün senin montaj dediğin ses kayıtları ile binlerce insan ceza aldı. Ses kayıtlarına dayanarak insanlar 15,20 yıl ceza aldılar. Montaj deyip kurtulmak kolay ise, niye bu kadar insan kurtulamıyor. Bunların hepsi iktidarın içine düştüğü gafletin sonucudur. Kayıtları dinleyenler herhalde montaj ile ilgili iddiaları çok da ciddiye almayacaklardır. Bilal Erdoğan, resmi olarak soruşturmaya dahil olmuş bir şüphelidir. Savcı Muammer Akkaş tarafından ilgili dosyada ifadeye çağrılmış bir şüphelidir. Ses kaydı montaj ise teknik olarak bunu anlamak çok kolay bir iş değil. Ama sesin Başbakana ve oğluna ait olduğunu öğrenmek 20 dakikalık bir iş. Meclisin karşısında TÜBİTAK var. Yöneticilerini kendileri tayin etmişler. Başbakan ve oğlu TÜBİTAK'a gider, ses laboratuvarında ses örneklerini verir. 20 dakika sonra bu seslerin ikisine ait olup olmadığı anlaşılır. Çok güveniyorsanız kendinize TÜBİTAK var TÜBİTAK'a güvenmiyorsanız, dünyanın bir çok yerinde bağımsız adli laboratuvarlar var. Ses kayıt örneklerini oraya verirsiniz, oradan gelecek sonuçlara göre hepimiz bir takdirde bulunuruz. Komplo montaj diyerek bu meseleyi örtmezsiniz. Başbakana olarak buna var mısınız? Montaj olduğu konusunda kendinize bu kadar güveniyorsanız, buyurun soruşturma açılmasını bizzat kendiniz isteyip ses kayıtlarını verin" diye konuştu.

"BDP, SİYASİ TARİHİNİN EN BÜYÜK SİYASİ BAŞARISINI ELDE ETMEK ÜZERE"

HDP ve BDP'nin seçim çalışmalarına yönelik saldırılar olduğunu söyleyen Demirtaş şöyle konuştu: "HDP ve BDP'nin seçim çalışmalarına yönelik ırkçı, faşizan saldırılar var. Edirne Keşan'da HDP Eş başkanı sayın Sebahat Tuncel'in de aralarında bulunduğu seçim otobüsüne yönelik saldırı arkasından Urla ve Kadıköy'deki saldırı tesadüf değil bir merkezden yönetildiğinin açıkça ortaya koydu. Seçim çalışmaları başladığından beri birileri BDP'nin seçim çalışmalarını nasıl engelleyebilirim hesabı içerisine girmiş durumda. Doğuda başka batıda başka aktörler devreye konuluyor. Ama hepsinin amacı aynı. Talimat aldıkları yer aynı. Kadıköy'de de Tekirdağ'da da Edirne'de de saldırtılan çetelerin tamamı, aynı siyasi merkezin partinin odağın üyeleri olarak ortaya çıkıyorlar. Bunların hiç biri tesadüf olamaz. HDP'nin önü kesilmeye çalışılıyor. İktidarın sallantıda olduğu bu günlerde, yeni bir alternatif doğmasını hiç kimse istemiyor. Bütün bu faşizan çeteler, gladyo çeteleri hazırlığını yaptıkları güçlerin bugüne kadar destekledikleri pof pofladıkları kapalı kapılar ardında iktidar pazarlığı yaptıkları güçleri Türkiye'yi yönetmek üzere göreve davet edip hazırlıyorlar. Ama Halkların Demokratik Partisi, bugün Karadeniz'den Trakya'ya, Akdeniz'den Ege'ye kadar görülmemiş bir ilgi odağı haline geliyor. BDP siyasi tarihinin en büyük siyasi başarısını elde etmek üzere."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Halkların Demokratik Partisi Bilal Erdoğan 20 Dakika Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500

Yorumlar (15)

norşindeyme_felek_11@hotmail.com:

ben samimi bir vatandaş olarak sizi tebrik ediyorum gerçekleri söyleyen tek partisiniz

28
6
yanıtYanıtla
KARADENIZLIberlinli_5@hotmail.de:

BEN TÜRKÜM FAKAT DEMIRTAS ÖYLE DOGU SEYLER SÖYLÜYORKI MALESEF DEMIRTASIN YAPTIGI ACIKLAMA GIBI CHP MHP GENEL BASKANLARI ACIKLAMA YAPMAKTAN ACIZ DURUMDALAR:ISTERDIMKI CHP VE MHP NIN GENEL BASKANI DEMIRTAS GIBI BIRI OLSUN:KILICTAROGLUNUN BAHCELININ SABAHTAN BUYANA YAPAMADIGI HALKIN ANLAYACAGI DILDEN ANLATAMADIKLARINI DEMIRTAS TEK KELIMEYLE ACIKLIYOR 20 DAKIKA ICINDE SES KAYITLARININ RECEP TAYYIP VE BILALA AIT OLUP OLMADILARINI ÖYRENE BILIRIZ:OLAY BUKADAR BASITTIR

29
2
yanıtYanıtla
aliteraliter34@yahoo.de:

Sen amerikadan gelen Bilgileri okumadin galiba AKP Dedigini yapti Bandlar sahte cikti Haberleri okuyun Ögrenirsiniz zaten Türkiyeye bakildigi zaman Sayin Basbakanimizin Hakli Oldugu ortadadir Saygilarimla

12
18
yanıtYanıtla
Mistikmusty@safe-mail.net:

Bende BDP ci degilim. Ama helal olsun Demirtasa...Hakikaten bir devlet icin Dogruyu ve yanlisi ayird etmek bu kadar zor olamaz...

27
1
yanıtYanıtla
emrecixthe-end-65@hotmail.com:

dogru söylüyo 10 dk lık iş.. kendilerine güvenseler zaten coktan ortaya cıkarmıslardı her seyii

20
4
yanıtYanıtla
UMUTbaver3@otmail.com:

Ben bir ailece chp li olarak bundan sonra oyumu BDP ye vereceğim.Adamlar açık net gevelemeden söylüyor.Erkekçe kısa öz konuşuyorlar kılıçdaroğlu 2 saatte anlatamadığını sayın Demirtaş bir cümlede anlatmış.

19
4
yanıtYanıtla
Zaza slm verdi lazaMuzzdar_musa12@hotmail.com:

Bravo zaza Selahattin Bu iş bukadar basit -uzatmaya gerek yok ama Erdoğan kırkdereden su getirttiriyor...

16
7
yanıtYanıtla
cenkose@hot.co.uk:

tubitakcilarin hepsini gorevden aldiya daha yeni kendi yandaslarini atadi haberin yokmu

15
5
yanıtYanıtla
berinfiliz.06.filiz.06@hotmail.com:

MEDYA YARGI VE ADALETTEN BAHSEDEN TAYYİPİN UNUTTUĞU BİRŞEY VARKİ ALLAHIN ADALETİNİN ÇOK ÇETİN OLDUĞUNU ER YADA GEÇ ALLAH HÜKMÜNÜ VEREİR ZULUM EDEN ZALİME BU KADAR ZIPLAMAK BU KADAR KİBİRLENMEK AÇ GÖZLÜLÜK VE PARA HIRSI KİMİ DOĞRU YERE GETİRDİKİ SENİ GETİRSİN KARA TAYYİP DEVLETİ GİDİCEKSİNİZ SEN DEVLETİN BAŞINA GELDİN MİLLET PARAYA TAPAR OLDU SAYENDE AİLE KURUMU DİE BİŞİ KALMADI BAHÇELİ SÖYLEDĞİN LAF ÇOK ÜRKÜTÜCÜ DOĞRU SENİN ÇOCUKLAR ÇOK ONUN İÇİN 2.2 KATRİLYON ÇALDIN BAHÇELİ OLSAYDI ÇOCUKLARI YOK SENİN ÇALDIĞININ 3 / 1 YETERDİ ONA BİZLERDE SEFALET İÇİNDE ÜÇ KURUŞ İÇİN CANIMIZI TIRNAMIĞIZA TAKIP ŞÜKREDEREK ÇALIŞIRKEN SEN YİYEMİYECEKSİNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNNN

9
9
yanıtYanıtla
mehtap lmehtapli@hotmail.com:

eğer sizde mhp gibi milliyetçilik yapmasaydınız kesinlikle chpyi bırakır size oy verir size çalışırdım kaliteli insanlarla dolu

12
6
yanıtYanıtla
Tüm 15 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title