Haberler

Demirtaş: "Sana Sultan Süleyman'ın Değil, Hürrem'in Bile Kostümü Kalmayacak"

Selahattin Demirtaş, Başbakan Erdoğan'ın kendini padişah ilan ettiğini öne sürerek, "Sana Sultan Süleyman'ın değil, Hürrem Sultan'ın bile kostümü kalmayacak" dedi.

BDP eski Genel Başkanı ve Hakkari Bağımsız Milletvekili Adayı Selahattin Demirtaş, Gaziantep'te düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendini padişah ilan ettiğini öne sürerek, "Sana Sultan Süleyman'ın değil, Hürrem Sultan'ın bile kostümü kalmayacak" dedi.

Gaziantep İstasyon Meydanı'nda düzenlenen 'Özgürlük Buluşması' mitinginde konuşan Demirtaş, alanda bulunan kalabalığa, Demokrasi için, haklarınızı kazanmak için, özerklik ve yıllardır elinizden alınan özgürlüğünüz için 12 Haziran'da sandığa gidin ve büyük bir oy patlaması ile bağımsız milletvekili adayımız, Akın Birdal'ı Meclis'e gönderin dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın kendisini padişah ilan ettiğini, 1 oy uğruna ülkede bölücülük yaptığını savunan Demirtaş, "Biz konuşunca bölücülük yapmış oluyoruz. Ama başbakan konuşunca hiçbir şey yok. Asıl bölücülüğü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yapıyor. Ülkede yargıyı ele geçirdi, basını istediği gibi yönlendiriyor, işaret ettiği kişiler hakkında soruşturma açılıp cezaevlerine gönderiliyor. Başbakan herhalde 'Muhteşem Yüzyıl' dizisini çok fazla izliyor. Kendini padişah ilan etmiş. Merak etme Başbakan, sana Sultan Süleyman'ın kostümü değil, Hürrem Sultan'ın kostümü bile kalmayacak" diye konuştu.

CHP ve MHP'ye de yüklenen Demirtaş, üç partinin savaş tezkeresi için mecliste işbirliği yaptığını, bu partilerden CHP ve MHP'nin işin içinden sıyrılmaya çalıştığını vurgulayarak, "Savaş için tezkere çıkarılırken hepiniz orada el kaldırmadınız mı ' Şimdi ne oldu da her şey değişti. Bu halk tüm onları unuttu mu' sanıyorsunuz. Hiç merak etmeyin 12 Haziran'da onların hesabı sandıkta sorulacaktır" şeklinde konuştu. Türkiye'de, Başbakan'ın istediği gibi yayın yapan ve yazı yazan, yayın organları ve gazetecilerin olduğunu, ancak bir gün bu insanların yanlış yaptıklarını anlayıp bu halktan özür dileyeceklerini de anlatan Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir zamanlar faili meçhul cinayetleri yazmayanlar, Doğu ve Güneydoğu'daki olayları kaleme almayanlar çıkıp özür dilediler. Şimdi de Başbakan'ın istediği yazıları yazanlar da 5-10 yıl sonra çıkıp bu halktan özür dileyecekler. "

Terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'ın pankartının açıldığı ve sık sık Öcalan lehine sloganların atıldığı mitingin ardından BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici, Gaziantep Bağımsız Milletvekili adayı Akın Birdal ve il ilçe yöneticileri ile birlikte alanda bulunan kalabalığı selamladıktan sonra sanatçı Suavi bir konser verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

Erdoğan'ın uykularını kaçıracak anket! Bugün seçim olsa AK Parti 2. oluyor

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

İstanbul'da suya yüzde 36 ile 53 oranında zam

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Bakmadan Geçme

15 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 15 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 15 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 15 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 15 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 15 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Arda Güler Real Madrid'de kaç gol attı? 15 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 15 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 15 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Talisca Beşiktaş'a gelecek mi? Al Nassr Talisca'yı gözden çıkardı Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 15 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Otoyol ve köprü geçiş ücretlerine zam mı geldi? (ZAMLI) Köprü geçiş ücretleri ne kadar oldu? 15 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 15 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 15 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

13 yaşındaki kıza tecavüz davasına bakanlık müdahil oldu: Haberlere tepkili, tekrar travma yaşamak istemiyor

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title