Haberler

DEDAŞ: Batman'da Borcu Olanın Elektriğini Kestik

Güncelleme:

DEDAŞ Genel Müdürü Karagüzel, "Bölgede borçlu olan 51 bin 26 abonenin elektriğini kesmeye başladık. Batman'da 400 abonenin elektriğini kestik." dedi.

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) Genel Müdürü Murat Karagüzel, "Bölgede borçlu olan 51 bin 26 abonenin elektriğini kesmeye başladık. Bu kapsamda Batman'da günde 400 civarında abonenin elektriğini kestik" dedi.

DEDAŞ ve bünyesindeki Dicle Elektrik Perakende Satış Şirketi (DEPSAŞ) tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısında konuşan Karagüzel, kesintiye gidilmesi öngörülen abone sayısı tamamlanana kadar kesintilerin devam edeceğini belirterek, farklı tahsilat kanalları da çalıştıracaklarını, icra ve haciz gibi yollara da başvurulacağını söyledi.

Elektirik kesintilerine gidilerek haksızlık yapmadıklarını kaydeden Karagüzel, şöyle konuştu:

"Bölgede borçlu olan 51 bin 26 abonenin elektriğini kesmeye başladık. Bu kapsamda Batman'da günde 400 civarında abonenin elektriğini kestik. Hakkımız olmayan bir ücret istemiyoruz. Çok mecbur kalmadıkça çalışma hakkımız engellenmediği sürece kolluk kuvetlerinden yardım talep etmiyoruz. Daha çok diyalogla çalışıyoruz. Özelleştirme sonrası doğal olmayan tepkilerle karşılandık. 'Biz devletten istediğimizi yiyorduk, siz niye geldiniz?' yönünde tepkilerle karşılaştık. Bu hiçbir şekilde izah edilemeyecek bir tepki. Bu kabul edilir bir şey değil. Özelleştirme, buradaki sorunların tamamen ortadan kalkması ve bu kamu hizmetinin özel eliyle daha kaliteli bir şekilde sunulması için yapıldı."

DEPSAŞ Genel Koordinatörü Necat Tür ise yatırım yönünden bölgenin geri kaldığını, 1980'li yıllardan beri şebekelere el değmediğini belirterek, sıkıntıların ufak tefek pansuman tedbirlerle geçiştirildiğini ifade etti.

Tür, bölgede geçmişte yatırım mağduriyeti oluştuğunu, Batman'da her bir köye 200-300 bin lira yatırım yapmaları gerektiğini kaydederek, kendilerine tanınan yatırım miktarıyla imkanlar ölçüsünde bunu gerçekleştireceklerini belirtti.

Sattıkları elektriğin bedelini toplamak durumunda olduklarını ifade eden Tür, "Batman'da kayıp kaçak oranı yüzde 75'tir. Bunun kayıp oranı yüzde 10'dur. Gerisi tamamen kaçak. İnsaflı olunursa Batman'da kaçak oranı yüzde 15-20 ancak olur" diye konuştu. - Batman

Kaynak: AA / Ekonomi

Dicle Elektrik Dağıtım Murat Karagüzel Batman Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title