Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı konut destek paketlerinin detayları belli oldu! 0,89 ve 0,99 faizle kredi verilecek

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kabine toplantısı sonrası ev almayı düşünenlere müjde vererek 3 farklı kredi paketi açıkladı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ise destek paketlerinin detaylarını sosyal medyadan paylaştı. Buna göre ilk konutunu alacak vatandaşlara yüzde 0,99 faizle, döviz ve altınını satarak konut alacaklara ise yüzde 0,89 faizle 2 milyon liraya kadar kredi verilecek. Üçüncü paket ise inşaat sektörüne yönelik olacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile istişareler doğrultusunda "İlk evim Konut Finansman Paketi", "Genişletilmiş Konut Finansman Paketi", "İnşaat Sektörüne Özel Kredi Garanti Paketi" olmak üzere 3 çözüm paketi oluşturdu. Konuya ilişkin ayrıntıları Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Twitter hesabından paylaştı.

10 YILA KADAR VADELİ AYLIK YÜZDE 0,99 FAİZLİ KREDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kabine toplantısı sonrası açıkladığı destekler kapsamında, "İlk evim Konut Finansman Paketi" çerçevesinde, kamu bankalarınca, ilk ve tek konutunu alacak vatandaşlara yönelik olarak, birinci el konutlarda uygulanmak üzere, 2 milyon lira değerine kadar konutlar için, 10 yıla kadar vadeli, aylık yüzde 0,99 faizli konut kredisi sağlanacak. Böylece, ilk konutunu alacak vatandaşların uygun maliyetli kredi imkanıyla konuta erişimleri artırılmış olacak.

DÖVİZ VE ALTININI SATARAK KONUT ALANLARA DÜŞÜK FAİZLİ KREDİ DESTEĞİ

İkinci paket olan ve döviz, altın varlıklarının Türk lirasına dönüşümünü teşvik edecek "Genişletilmiş Konut Finansman Paketi" ile de kamu bankalarınca, birinci ve ikinci el konutları da kapsayacak biçimde, konut değerinin en az yüzde 50'si 1 Nisan 2022 tarihinden önce açılmış döviz tevdiat hesaplarının (DTH) yahut hurda altının Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasına (TCMB) satımı ile karşılanması şartıyla, 2 milyon lira değerine kadar konutlar için 10 yıla kadar vadeli, aylık yüzde 0,89 faizli konut kredisi sağlanacak. Böylece, vatandaşların uygun maliyetli kredi imkanıyla konuta erişimlerinin yanında halihazırda yürütülen Liralaşma Stratejisi de desteklenmiş olacak.

İNŞAAT ŞİRKETLERİNE KREDİ GARANTİ PAKETİ

KOBİ ve KOBİ dışı inşaat firmalarının yararlanabileceği İnşaat Sektörüne Özel Kredi Garanti Paketi ile de 1 Mayıs 2022 tarihi itibarıyla asgari yüzde 40'ı tamamlanmış ve yüzde 50'si satılmamış inşaat projesi sahibi KOBİ ve KOBİ dışı inşaat şirketlerinin tamamlanmayan inşaatlarını tamamlamaları hedefleniyor. Söz konusu finansman paketi için 20 milyar lira kaynak ayrıldı. Söz konusu işletmeler bu destekten yararlanmak için 1 yıl boyunca konut satış fiyatlarını sabit tutmayı taahhüt edecek, bu fiyatları internet sitesinde kamuoyu ile paylaşacak ve kredi veren kuruluşa bildirecek.

Kaynak: AA / Ekonomi

Recep Tayyip Erdoğan Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (14)

Mavi Balık:

1 milyonluk ev almak istesek faiziyle ortalama 1700 bin tl ödeyeceğiz aylık taksiti ortalama 14 bin olacak :) asgari ücret 5000,polis maaşı 7000, memur maaşı 10.000 tl peki bu evleri kim alabilecekki???

91
9
yanıtYanıtla
vatandaş:

zenginler alacak 4 bine kiraya verecek çektiği krediyide gider gösterip vergiden düşecek ne sandın sen ben mi alacaktık ?

yanıt45
yanıt3
Taha arslan arslan:

Tüm çevrem akpartili birtane ak partiden cayan kişi görmedim.ak partili kişinin hdp chp bloğuna oy vereceğini düşünen kim varsa gerçekten saftır.beni kesselerde başkasına oy vermem

13
68
yanıtYanıtla
Hamit Gündoğdu:

Yahu milleti tiye almaktan başka bir durum değil bu yapılan. Yapılan konutlar 2-6 milyon TL arası kredi ve faizi ortalama 5 milyon TL daha ilave. Hakikaten gariban düşünülerek yapılan konutlar!?!?!

66
4
yanıtYanıtla
ERKAN :

yine betona yatırım desteği geldi

58
4
yanıtYanıtla
Alaaddin Coşkun:

Bu ülke twk sizinmi bir tek sizmi yaşıyorsunuz bu ülkede.Birde bu millete sorun bakalım kaç kişi kalmalarını istiyor.birde düne kadar her fırsatta söz milletin diyordunuz.

52
3
yanıtYanıtla
Hüseyin Civelek:

Aylık faizmi,ohh ne güzel.Faizin her türlüsü haramdır vesselam.

34
1
yanıtYanıtla
zafer aşkan:

Bunun gibi paketler fiyatları yükseltmekten başka işe yaramıyor o kunut satacaklar nasılsa faizler düştü diye fiyat yükseltirken 2.el ev sahipleride bu fiyatlara istinaden fiyat yükseltiyorlar bizim ev almamız zaten hayeldi hepten hayel oldu desene.

28
2
yanıtYanıtla
By Kalafat:

insaat şirketleri fakirler hem vatandası soyacak hem devletten kredi suriyeliye 1milyon kalıcı konut artı briket ev artı bu ülkede 15 yıl dır hersey beleş bizim asgari ücretliyede y ap briket ev vs vs olmayan parayı basip suriyeliye dagıtırsan enflasyon böyle olur

25
1
yanıtYanıtla
Mehmet Ceylan:

Asgari ücretli yine perişan.. 10 yıla kadar vade diyor ne çekerse çeksin yine aylık dünya para çıkıyor..

20
1
yanıtYanıtla
Tüm 14 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title