Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan rakamları paylaştı! 12 aylık ihracatımız 211 milyar dolarla rekor kırdı

Güncelleme:

İhracatçılar için finansman ve fuar müjdesi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomide yeni bir rekor kırdığımızı söyledi. Erdoğan, "12 aylık ihracatımız 17 Eylül itibarıyla 211 milyar dolarla rekor kırdı" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye İhracatçılar Meclisi 28. Olağan Genel Kurulu ve İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni'nde konuşma yaptı. "12 aylık ihracatımız ilk defa 200 milyar dolar eşiğini aşarak 17 Eylül itibarıyla 211 milyar dolarla rekor kırdı" diyen Erdoğan, ihracatçılar için de iki önemli müjde verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Yol, mücadele, dava ve kader arkadaşlarım olarak gördüğüm ihracatçıların daima yanında oldum ve olmayı sürdüreceğim. Kendisi de ticaretten gelen biri olarak bu işlerin öyle oturduğu yerden ahkam kesmekle olmayacağını çok iyi biliyorum. Yaptığımız işi sadece para kazanmak olarak görmüyorum. Ticaret sadece mal alıp satmanın ötesinde misyonlara sahiptir. İhracatçılarımız ticaretle birlikte kültürel ilişkilerimizin de en önemi temsilcileridir. Sizler bu ülkelerin ihracatçı sıfatı taşıyan uçbeyleri, elçilerisiniz. Rabbim hepinizden razı olsun.

Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olmak için sürekli yatırımı ve üretimi artırarak, teknoloji ve kaliteyi yükselterek, yelpazeyi genişleterek yoluna devam eden Türkiye'nin en önemli kozu ihracat gücüdür. Bunun için ihracatçı sayımızı önce 150 bine, ardından 300 bine yükseltmeyi hedefliyoruz. Geçtiğimiz yıl ilk 1000 ihracatçı firma arasına 50 ilden temsilci girmesi ihracatın ülke geneline yayıldığının işaretidir.

"CUMHURİYET TARİHİNİN EN YÜKSEK İHRACAT RAKAMLARINA ULAŞTIK"

Aylık, 6 aylık ve 12 aylık bazda cumhuriyet tarihinin en yüksek ihracat rakamlarına bu yıl ulaştık. 12 aylık ihracatımız ilk defa 200 milyar dolar eşiğini aşarak 17 Eylül itibarıyla 211 milyar dolarla rekor kırdı. Ağustos ayından geçen yılın aynı ayına göre yüzde 52'lik artışla rekor elde ettik. Net ihracatın büyümeye katkısı 6.9 puan olarak gerçekleşti.

"UZAK ÜLKELER STRATEJİSİNİ HAYATA GEÇİRİYORUZ"

Yakın coğrafyalarda yoğunlaşan ihracat ağımızı, çok daha uzak coğrafyalara doğru genişletiyoruz. Bugüne dek ihracatımızın üçte ikisini menzili 2 bin km'ye kadar olan ülkeler oluşturuyordu. Artık 8 bin km'ye kadar olan 'Uzak Ülkeler Stratejisini' hayata geçiriyoruz. Amacımız uzak coğrafyalardaki ülkelerin ithalatında ülkemizin payını 4 kat artırmaktır. Dünya ekonomisinin yüzde 67'sini oluşturan 17 ülkeye olan ihracatımızı 81.5 milyar dolara çıkarmak için hazırladığımız eylem planını önümüzdeki günlerde açıklıyoruz.

İHRACATÇIYA İKİ MÜJDE BİRDEN

İhracatçılarımızla birlikte yeni kıtalara ve yeni fırsatlara doğru yöneleceğimiz bir döneme gidiyoruz. Bugün burada artan ihracatımızın hızına uygun finansmanı sağlayacak yeni bir mekanizma kurmakta olduğumuz müjdesini sizlerle paylaşmak istiyorum. İhracatı Geliştirme Fonu ile sadece sizlerin erişimine açık bir finansman kaynağı oluşturuyoruz. Türkiye İhracatçılar Meclisi katkılarıyla oluşacak bu fon sayesinde ihracatçılarımızın finansa erişiminde teminat sorunu ortadan kalkacaktır.

Bir başka müjde de İstanbul'u ülkemizin kapasitesine uygun bir fuar merkezine kavuşturmak için atacağımız adımdır. TİM'in de yer alacağı bu fuar alanını inşallah ülkemize kazandıracağız. Sanayi devrimini kaçıran bir ülke olarak küresel siyasi ve ekonomik sistemin yeniden yapılanma sancılarını yaşadığı şu dönemi inşallah en iyi şekilde değerlendireceğiz.

Mesut Şahin
Haberler.com - Ekonomi

Türkiye İhracatçılar Meclisi Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe UEFA Konferans liginden elendi mi? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 19 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Tokat depreminde yıkım var mı? Tokat'ta deprem kaç saniye sürdü? Tokat'ta kaç büyüklüğünde deprem oldu? TOKAT DEPREM HARİTASI 2024! Tokat deprem bölgesi mi? Tokat'ta fay hatları nereden, hangi ilçelerden geçiyor? Resmi Gazete bugün (19 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title