Haberler

Çorum'da Organize Suç Örgütü Operasyonu

Çorum İl Jandarma Komutanlığı'nca Düzenlenen 'Kılıç-04' Adlı Operasyonda Yakalanan 24 Şüpheli Gözaltına Alındı.

Çorum İl Jandarma Komutanlığı'nca düzenlenen 'Kılıç-04' adlı operasyonda yakalanan 24 şüpheli gözaltına alındı.

Çorum Valisi Mustafa Toprak, konuyla ilgili olarak yaptığı yazılı açıklamada, başlatılan operasyonda il merkezi, Alaca, Bayat, Mecitözü ilçe merkezleri ve köyleri ile Yozgat'ın Aydıncık ilçesinde, A.Y. isimli şüpheli liderliğindeki çıkar amaçlı suç örgütünün; birçok vatandaşın üzerinde baskı, şiddet ve korku oluşturarak halkın huzur ve güvenliğini bozmak sureti ile zor ve tehditle senet imzalattığının, vatandaşların arazi ve evlerini ellerinden almak suretiyle haksız kazanç elde ettiklerinin, çek ve senet tahsilatı ile silah ve mühimmat kaçakçılığı suçlarını işlediklerinin tespit edildiğini bildirdi.

Jandarmanın operasyonunda suç örgütü lideri olduğu ileri sürülen A.Y.'nin de aralarında yer aldığı örgüt üyesi olduğu iddia edilen toplam 24 şüphelinin gözaltına alındığını belirten Vali Toprak, operasyonun il merkezi, Alaca, Bayat, Mecitözü ilçe merkezleri ve köyleri ile Yozgat'ın Aydıncık ilçesini de kapsayacak şekilde eşzamanlı olarak gerçekleştirildiğini bildirdi.

Gözaltına alınan şahısların ev, işyeri, araçları ve üzerlerinde yapılan aramalar sonucunda; 5 adet tabanca, 9 adet kuru sıkı tabanca, 10 adet av tüfeği, 133 adet tabanca fişeği, 70 adet kurusıkı tabanca fişeği, 24 adet av tüfeği fişeği, 132 adet senet ve 49 adet, değişik kişiler adına yazılmış çek, 15 adet cep telefonu, 8 adet tapu senedi, 4 adet çakı, 138 adet cd, 2 adet bilgisayar kasası, 2 adet video kamera, 15 adet tahsilat makbuzu, 4 adet pasaport, 13 adet icra takip dosyası, 3 adet oto satış ön sözleşmesi, 1 adet borç alacak belgesi, 8 adet boş banka dekontu, 1 adet banka hesap cüzdanı, 1 adet hesap kayıt listesi, 3 adet hafıza kartı, 22 adet boş senet ve 18 adet boş çek yaprağı, 17 adet tamamı kesilmiş çek dip koçanı ve çok sayıda malzeme ele geçirildiği belirtilen açıklamada gözaltına alınan şüphelilerin sorgularının devam ettiği, sorgunun ardından şüphelilerin Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı'na sevkedileceği ifade edildi.

Vali Toprak, halkın huzur ve güvenliğini bozan suç örgütlerine yönelik mücadelenin jandarma tarafından etkin ve kararlılıkla sürdürüldüğünü sözlerine ekledi.

(ES-BÖ-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title