Haberler

Çorum Çevre Belediyer Çevre Birliği Meclisi Toplandı

Çorum Belediyesi, Kurmayı Planladığı Katı Atık Bertaraf Tesisi İçin Çalışmalarını Hızlandırdı.

Çorum Belediyesi, kurmayı planladığı Katı Atık Bertaraf Tesisi için çalışmalarını hızlandırdı.

Çorum İli Sürdürülebilir Çevre Yönetim Birliği'nin (ÇÇYB) Meclisi toplanarak, kurulması planlanan Katı Atık Bertaraf Tesisi'nin işlevi ve kapasitesi ile Belediyelere katkısı değerlendirildi.

Çorum Belediye Başkanı Turan Atlamaz'ın başkanlık ettiği toplantıya, Alaca Belediye Başkanı Fuat İstanbullu, İskilip Belediye Başkanı Orhan Öztürk, Sungurlu Belediye Başkanı Ahmet Karacif ve Osmancık Belediye Başkanı Emin Serdar Kurşun katıldı.

Çorum Belediyesi öncülüğünde 4 ilçe belediyesinin ortaklaşa kurdukları birlik ile bertaraf tesisinin işletileceği ve diğer ilçelerinde bu birliğe üye olarak alınacağı kaydedildi.

Çorum Belediyesi, kurmayı planladığı Katı Atık Bertaraf Tesisi için kentin çöp envanterini çıkartıldığı ve bir şirketinde yapılacak tesis ile ilgili olarak genel bir rapor hazırladığı kaydedildi.

Çorum'un genel bir çöp analizinin çıkarılacağını ifade eden Belediye Başkanı Turan Atlamaz, ''Daha önce kış ve yaz mevsiminin çöp analizleri yapıldı. Şehrin değişik bölgelerinden alınan çöpler ışığında Çorum'un kışlık ve yazlık çöp envanteri çıkarıldı. Yapılan çalışmalar sonrasında Çorum'un genel bir çöp analizi yapıldı. Buna göre de Çorum'a en uygun Katı Atık Bertarafı Tesisi kurulacak'' dedi.

Yapılan toplantıda, Çorum İli Sürdürülebilir Çevre Yönetim Birliği'nin ismi 'Çorum Belediyeler Çevre Birliği' olarak değiştirildi. Ayrıca Çorum Belediyeler Çevre Birliği'nde görev bölümü de yapıldı.

(ES-BÖ-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Mourinho Fenerbahçe'ye gelecek mi? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu, kaç kere şampiyon oldu? Galatasaray kaç şampiyonluğu var? Ligin bitmesine kaç hafta kaldı 2024? Survivor 3. eleme adayı kim oldu? 7Mayıs Survivor potada kimler var? Fenerbahçe başkanlık seçimi ne zaman 2024? 7 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 7 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 7 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Rasim Ozan Beyaz Futbol'da neden yok, Beyaz TV'den ayrıldı mı? 7 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 7 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 7 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 7 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 7 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 7 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title