Haberler

"Çocuklarınızı Kuran Kursu'na Gönderin"

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Kars'ın Digor İlçe Müftülüğü Binasının Açılmışında Yaptığı Konuşmada, Vatandaşlara Çocuklarını Kuran Kursu'na Göndermeleri Çağrısı Yaptı.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Kars'ın Digor İlçe Müftülüğü binasının açılmışında yaptığı konuşmada, vatandaşlara çocuklarını Kuran Kursu'na göndermeleri çağrısı yaptı.

Digor'da Yusuf, Durmuş ve Turgut Arkad kardeşlerin bağışladığı 525 metrekare arsa üzerine inşa edilen Digor İlçe Müftülüğü Sitesi törenle açıldı. Kars Valisi Mehmet Ufuk Erden, diğer ilçelerden gelen müftüler, imamlar ve vatandaşların katıldığı törende konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, mescit ve camilerin aynı zamanda birer okuma mekanı olmaları gerektiğini söyledi. Vatandaşlardan çocuklarını Kuran Kurslarına göndermelerini isteyen Prof. Dr. Bardakoğlu, cami ve mescitlerde hep hovanın vaazlarından öğrenmek yerine özellikle gençlerin okuyarak öğrenmeye alıştırılması gerektiğini söyledi.

Cami ve mescitlerin ibadetin yanı sıra aynı zçamanda daha çok okumak, daha çok öğrenmek ve bilgiyi artırmak için devam edilen önemli mekanlar olması gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Bardakoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Kurslarımız sadece Kuran- ı Kerim öğrenildiği yer değil, çocuklarımızın dinini, diyanetini, büyüğünü, küçüğünü, tarihini ve bütün insanlığı, bütün peygamberlerin hatırasını, ahlaki erdemleri öğrendiği bir mekteptir. Onun için Kuran Kursları'na çocuklarınızı gönderiniz. Kuran Kursları'nda çocuklarımız hem kendileriyle buluşsun, hem Yüce Rabb’ini tanısın, hem arkanızdan fatiha okumayı öğrensin. Bizi bu güzel yurdumuzda bir arada tutan en önemli hasletlerden birisi birliğimizdir, dirliğimizdir, birbirimize dua etmemizdir.”

Açılış kurdelasını Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Kars Valisi Ufuk Erden ve arsayı bağışlayan kardeşlerden Turgut Arkad'ın birlikte kestiği Digor Müftülük Sitesi için 320 bin YTL harcandı bunun 170 bin YTL'si ilçe halkının bağışlarıyla karşılandı. Sitede Müftülük hizmet binası ile mescit, Kuran Kursu, iki lojman ve 3 dükkan bulunuyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title