Haberler

Çocuklar Soğukta Kalmasın Diye Kütüphane Durak Yapıldı

Çocuklar soğukta kalmasın diye kütüphane durak yapıldıBATMAN - Batman'da bir site yönetimi tarafından her sabah okula gitmek için soğukta servis bekleyen öğrenciler için 'kütüphane durak' kuruldu.

Çocuklar soğukta kalmasın diye kütüphane durak yapıldı

BATMAN - Batman'da bir site yönetimi tarafından her sabah okula gitmek için soğukta servis bekleyen öğrenciler için 'kütüphane durak' kuruldu.

Belde Mahallesi'ndeki 42 daireli sitenin bahçesinde yönetim tarafından oluşturulan 20 metrekarelik kapalı alan ile servis bekleyen öğrenciler üşümekten kurtuldu. Öğrenciler, zamanlarını kitap okuyarak geçirmenin mutluluğunu yaşıyor. Çocuklar okul sevisine giderken yağmur altında kalmasın, güvenlik kulübesine girmesin diye site sakinleriyle beraber kütüphane yapmaya karar verdiklerini belirten, yönetici Murat İçcan, "Biz ilk etapta ikiz kule sitesi olarak çocuklar okul sevisine giderken yağmur altında kalmasın, güvenlik kulübesine girmesin. En azından ailelerin gözü önünde beklesin, soğuktan etkilenmesin düşüncesiyle minik bir kütüphane durak yapmak istedik. Batman Valimiz Ahmet Deniz'in her yerde okuyor sloganı düşüncesi ile neden bizim sitemizde de olmasın, çocukların okumak istediği minik bir kütüphane neden olmasın dedik. Site sakinlerinin de düşünce ve fikirlerini aldıktan sonra yapmaya karar verdik. Arkadaşlar, eş dostun katkılarıyla kitapları topladık. Çocuklarında duyarlı olması bizi daha mutlu etti. Kendileri gelip dergi, kitap alıp okuyorlar. Okula götürüyorlar. Okuyup tekrar yerine geri getiriyorlar. Batmanda bir ilk olsun dedik belki de Türkiye'de bir ilk oldu. Sitede kütüphane güzel bir şey. Siteler yapıldığı zaman sadece oyun gurupları yapılır. Bizde daha farklı davranıp bir tane de kütüphanemiz neden olmasın dedik. İleri ki zamanlarda havalar güzel olduğunda yazın bahçede haftanın belirli günlerinde kitap okuma saatleri de yapmak istiyoruz. Çocuklar orada kitaplarını da okusunlar. Birbirlerine bildiklerini paylaşsınlar" dedi.

Site sakini Murat Bilben ise "Bu yaptığımız kütüphane çocuklarımız içindir. En azından bu yağmurlu havada soğukta kalmaz boş zamanlarını değerlendirecekler. Amacımız onları bir ara da tutup bağımlılığı sağlamaktır. Okula gidip gelirken diğer sitelere de örnek olmak için kendi kanaatimizce olması gereken şeydi. Diğer sitelerde umuyoruz ki bu yaygınlaşır" diye konuştu.

Site sakini minik Abdulsamet Bilben çok mutlu olduğunu söyledi. Bilben "Bu kütüphane bizim gelişimimiz içindir. Bunları bizim için soğukta kalmayalım diye yaptılar. Bizde sıkıldığımız zaman bile burada hikayelerimizi de okuyabiliyoruz. Çok gelişip okulda da iyi oluruz. Ben de bunun yapılmasına çok mutlu oldum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Batman Genel Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title