Haberler

CMAS 3. Serbest Dalış Outdoor Dünya Şampiyonası Törenle Başladı

Güncelleme:

CMAS 3. Serbest Dalış Outdoor Dünya Şampiyonası'nın açılışı, 28 ülkeden 79 sporcunun katıldığı törenle dün yapıldı.

Açılış töreninin ardından 4 dünya rekorunun kırıldığı CMAS-TSSF 2. Uluslararası Serbest Dalış Kaş Başka Open Yarışları'nın madalyaları verildi.

Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu tarafından Kaş Belediyesi'nin desteğiyle gerçekleştirilen Dünya Sualtı Aktiviteleri Konfederasyonu (CMAS) 3. Serbest Dalış Outdoor Dünya Şampiyonası'na, Antalya'nın Kaş ilçesinde dünkü kortej yürüyüşünün ardından gerçekleştirilen törenle start verildi. Yarışmalara katılacak ülke sporcuları, TSSF Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, CMAS Başkanı Anna Arzhanova, Kaş Kaymakamı Ulaş Akhan, Kaş Belediye Başkanı Halil Kocaer'in katıldığı kortej yürüyüşü, Kaş Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören alanında sona erdi.

TSSF BAŞKANI DOÇ. DR. ŞAHİN ÖZEN: "ŞAMPİYONA REKOR DÜZEYDE KATILIMLA YAPILIYOR"

TSSF Başkanı Doç. Dr. Şahin Özen, açılış törenindeki konuşmasında, "Rekor düzeyde bir katılımla Dünya Şampiyonası'nı gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 6 gün boyunca 4 ayrı disiplinde derinlerde yapılacak mücadelelere tanıklık edeceğiz. Bu dünya şampiyonasında yeni dünya rekorlarına hep birlikte tanık olacağımıza inanıyorum. Ülkemizin ve federasyonumuzun bu ayrıcalığı yaşaması için bizlere son üç yıldır fırsat veren CMAS Başkanı Anna Arzhanova ve CMAS Yönetim Kurulu Üyeleri'ne huzurunuzda çok teşekkür ediyorum. Dünya Şampiyonası organizasyonumuza desteğini esirgemeyen Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, Kaş Belediyesi, Kaş Kaymakamlığı, Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Valiliği, yardımlarını esirgemeyen tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Katılan bütün ülke ve sporcularına yürekten başarılar diliyorum" dedi.

Doç. Dr. Şahin Özen, CMAS-TSSF 2. Uluslararası Serbest Dalış Kaş Başka Open Yarışları'nda dereceye giren sporcuları da tebrik ettiğini vurguladı.

CMAS Yönetim Kurulu Üyeleri olan Sırbistan Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Bozana Astojic ve Japonya Sualtı Sporları Federasyonu Başkanı Shunji Yoshizawa'nın da hazır bulunduğu açılış töreninde konuşan CMAS Başkanı Anna Arzhanova, "Kaş Belediyesi'ne ve Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu'na teşekkür ediyorum. Kaş Başka Yarışları'yla birlikte Kaş'ta üst üste uluslararası organizasyonlar düzenlemek bizi çok mutlu ediyor. Kaş çok güzel bir yer" diye konuştu. Arzhanova, "3. Serbest Dalış Outdoor Dünya Şampiyonası'nın açıyorum diyerek" dedi.

4 DÜNYA REKORUNUN KIRILDIĞI KAŞ BAŞKA YARIŞLARININ ÖDÜL TÖRENİ YAPILDI

Açılış töreninin ardından 17 ülkeden 30'dan fazla sporcunun katıldığı, 29-30 Eylül'de yapılan CMAS-TSSF 2. Serbest Dalış Kaş Başka Open Yarışları'nda dünya rekoru kıranlara ve dereceye girenlere ödülleri takdim edildi.

İtalyan Alessia Zecchini sabit ağırlıkta 107 metreyle ve ip destekli sabit ağırlıkta ise 90 metreyle 2 yeni dünya rekoruna imza attı. Çift palet sabit ağırlıkta yine bayanlarda Kolombiyalı Sofia Gomez Uribe 86 metreyle bu disiplinde yeni dünya rekorunun sahibi olurken, erkeklerde ip destekli sabit ağırlık disiplininde Slovenya'dan Samo Jeranko 98 metreyle dünya dünya rekoru kırdı.

YAREN TÜRK, BİRİNCİLİK KÜRSÜSÜNE ÇIKTI

Türkiye'den Yaren Türk, paletsiz sabit ağırlık disiplininde 49 metreyle birinci olurken, Derya Can sabit ağırlıkta 82 metreyle, sabit ağırlık çift palette 73 metreyle 2 kez ikincilik kürsüsüne çıktı. Şahika Ercümen ise sabit ağırlık çift palette 72 metrelik derecesiyle üçüncü oldu. Birgül Erken, ip destekli sabit ağırlıkta 60 metreye üçüncü oldu. Erkeklerde Mahmut Fatih Sevük sabit ağırlıkta 70 metreyle üçüncü sırada yer alırken, sabit ağırlık çift palette Rüstem Derin 75 metreyle üçüncü oldu.

DÜNYA ŞAMPİYONASI'NDA YARIŞACAK MİLLİ TAKIM KADROSU

Bugün ilk gün yarışlarının sabit ağırlık (CWT) disiplininde gerçekleştirileceği Dünya Şampiyonası'nda yarışacak Serbest Dalış Milli Takımı'mız Aris Moukas ve Bilge Çingigiray'ın antrenörlüğü ve Özgür Alemdar'ın idari direktörlüğünde Derya Can, Şahika Ercümen, Yaren Türk, Fatma Uruk, Rüstem Derin ve Mahmut Fatih Sevük'ten oluşuyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

Bakmadan Geçme

11 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 11 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 11 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 11 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık izle! (TÜRKÇE DUBLAJ) Maymunlar Cehennemi Yeni Krallık filmi Türkçe dublaj full nereden izlenir? 11 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 11 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 11 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 11 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 11 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 11 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 11 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Erol Bilecik kimdir? Erol Bilecik hangi takımlı? Onaylı Randevu Sistemi ne zaman başlıyor? Yeni hastane randevu sistemi başladı mı? Altınay Savunma (ALTNY) halka arz sonuçları açıklandı mı?
CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title