Haberler

Cirit'in Şampiyonları Belli Oldu

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Tarafından Düzenlenen Erzurum Süper Cirit Liginde A Grubunda Ejder Atlı Spor, B Grubunda İse Kombina Atlı Spor Kulüpleri Şampiyonluklarını İlan Ettiler.

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen Erzurum süper cirit liginde A Grubunda Ejder Atlı Spor, B Grubunda ise Kombina Atlı Spor kulüpleri şampiyonluklarını ilan ettiler.

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen Erzurum Süper Lig ve amatör lig cirit müsabakaları tamamlandı. İki grup halinde yapılan Süper Lig maçları sonunda A Grubunda Ejder, B grubunda ise Kombina Atlı Spor Kulüpleri şampiyonluklarını ilan ettiler. Müsabakalar sonucunda A Grubunda Yumruveren, B Grubunda ise Ortadüzü Atlı spor kulüpleri 5 takımlı grupları son sırada tamamlayarak amatör kümeye düştüler. Amatör kümeye düşecek son takım ise grupları dördüncü sırada tamamlayan Ovacık ve Çiftlik Atlı spor kulüpleri arasında yapılacak olan Playout müsabakasından sonra belli olacak. Amatör ligde ilk üç sırayı alan Ilıca, Dereboğazı ve Yenişehir atlı Spor kulüpleri de süper ligin yeni ekipleri oldular. Süper ligde yapılan müsabakaların ardından A Grubunda Ejder, Akıncılar ve Haydari ile B Grubundan Kombine, Erzurum ve Altınbulak spor kulüpleri Türkiye Şampiyonasına katılmaya hak kazandılar. Bu altı takımın yanı sıra Ovacık Atlı spor ile Çiftlik Atlı spor kulüpleri arasında oynanacak karşılaşmanın galibi ile Amatör küme şampiyonu Ilıca Atlı Spor kulüpleri arasında oynanacak karşılaşmanın galibi Türkiye Şampiyonasına katılacak yedinci takımı belirleyecek.

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Merkez Hakem Komitesi Başkanı Selahattin Altay, maçların son derece çekişmeli geçtiğini belirterek, takımların şampiyon olmak için tüm güçlerini ortaya koyduklarını söyledi.

Türkiye şampiyonasına katılmaya hak kazanan takımların 4 ilde yapılacak şampiyonada mücadele edeceklerini belirterek, “Erzurum’dan yedi takımın yanı sıra Uşak’tan üç ve birer takımlar ile Erzincan, Bayburt, Sivas, Kars, Ankara ve Manisa Türkiye Şampiyonasında mücadele edecek. Dört ilde yapılacak dörtlü gruplarda şampiyon olacak takımlar daha sonra belirlenecek bir ilde Türkiye Şampiyonluğu için mücadele edeceklerdir. Ben şimdiden tüm takımlarımıza başarılar diliyorum.” diye konuştu.

DESTEK BEKLİYORLAR

Kombina Atlı spor Kulübü Başkanı Yakup Pak, Atasporu olan ciritin desteklenmesi gerektiğini söyledi. Cirit sporuyla uğraşanların büyük özveriyle bu ata sporunu yaşattıklarını belirten Pak, “Bir atın sporcuya maliyeti yıllık 5 milyarın üzerindedir. Yalnızca çiftçilikle uğraşan sporcuların bu yükün altından kalkmaları mümkün değildir. Geçmiş dönemlerde zaman zaman destek alıyorduk. Şimdi hiçbir destek almıyoruz. Ata sporunu yaşatmak için büyük fedakarlık örneği sergileyen sporculara hükümetten destek istiyoruz.” dedi. Hiçbir sosyal güvenceleri olmayan ciritçilerin ata sporunu yaşatmak ve cirit severlere heyecanlı bir müsabaka izletmek için tüm hünerlerini sergilediklerini ifade eden Yakup Pak, sporcuların bu özverilerine karşılık ilgililerden yardım ve destek beklediklerini kaydetti.

AYAKTA KALMA MÜCADELESİ

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Erzurum Atlı Spor Kulübü Başkanı İrfan Dedeoğlu ise, Erzurum’da 23 cirit takımının bulunmasına karşın maddi imkansızlıklar nedeniyle atlarını getiremedikleri için 9 takımın gruplarda mücadele edemediğini ifade etti.

Cirit sporunu yaşatmak için destek arayışında olduklarını kaydeden Dedeoğlu, “Önümüzdeki Türkiye Şampiyonasında mücadele edecek takımlara destek için ilgililerle görüşmelerimizi sürdürüyoruz. Ata sporu olan ciriti yaşatmaya çalışan sporcularımıza hak ettikleri destek verilene kadar girişimlerimizi sürdüreceğiz.” şeklinde konuştu.

(AA-Y)

02.07.2007 19:14 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title