Haberler

Çin’de Deprem: 19 Ölü, 60 Yaralı

Çin’in Güneydoğusundaki Yunan Eyaletinin Yancin İlçesinde Meydana Gelen Richter Ölçeğine Göre 5.1 Büyüklüğündeki Depremde En 19 Kişinin Öldüğü 60 Kişinin Yaralandığı Açıklandı.

Çin’in güneydoğusundaki Yunan eyaletinin Yancin ilçesinde meydana gelen Richter ölçeğine göre 5.1 büyüklüğündeki depremde en 19 kişinin öldüğü 60 kişinin yaralandığı açıklandı.

Merkez üssü Yunnan`ın Zhaotong kentine 90 kilometre uzaklıkta olduğu açıklanan deprem Yanjin ilçesi ve çevresindeki yerleşim birimlerine büyük kayaların düşmesine neden oldu. Deprem nedeniyle 100 kadar ev kullanılamaz duruma gelirken, yaklaşık 1000 evde de hasar gördü. Çin resmi haber ajansı Şinhua, bölgeye yardım ekiplerinin gönderildiğini bildirdi.

Öte yandan Çin’i geçtiğimiz Cuma günü etkileyen Bilis tayfununda da ölenlerin sayısı da 518’e yükseldi. Yetkililer halen ç çok sayıda kayıp insan olduğunu ifade etti. Meteoroloji uzmanları, Çin’i bu yıl başka tayfunların da vurma olasılığının olduğunu söylüyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title