Haberler

Tosuncuk'un iadesinin talep edildiği Brezilya'dan yanıt geldi: Burada değil

Güncelleme:

Çiftlik Bank mağdurları tarafından peşine dedektif takılan 'Tosuncuk'un Brezilya'da olduğunun kesinleşmesinin ardından Türk İnterpolü'nün yaptığı iade talebine yanıt geldi. Resmi makamlardan gelen cevaba göre; firari Mehmet Aydın ülkede bulunmuyor.

Yüksek kâr payı vaadiyle 80 bin kişiden topladığı 500 milyon TL'nin üzerindeki parayla kayıplara karışan ve 3 yıldır firarda olan 'Tosuncuk' lakaplı Mehmet Aydın'a ilişkin yeni bir bilgi daha ortaya çıktı.

Çiftlik Bank sistemi üzerinden mağdur olanların geçtiğimiz yıl anlaştığı avukatlık bürosu firari Mehmet Aydın'ın yerinin tespiti için Uluslararası Özel Dedektif Birliği'ne üye bir şirket ile çalışmaya başlamıştı.

Aydın'ın yerinin tespiti için harekete geçen ve iz sürme sürecinde Latin Amerikalı bir dedektif firmasıyla da iş birliği yapan büro çalışmalarını geçtiğimiz yıl ağustos ayında tamamlamış, Aydın'ın Brezilya'da olduğuna ilişkin bilgileri, adresleri ve çekilen fotoğrafları da mahkeme ve Türk Interpol'ü ile paylaşmıştı.

Yaşanan gelişmeler üzerine o dönem Aydın'ın yakalanmasının an meselesi olduğuna ilişkin iddialar da ortaya atılmıştı.

CEVAP GELDİ: BREZİLYA'DA YOK!

Yeni Şafak'ın haberine göre, sürece ilişkin gelinen noktada firari Mehmet Aydın'ın Brezilya'da bulunduğuna yönelik kendisine iletilen birden fazla adresi Brezilya resmi kurumları ile paylaşan Türk Interpol'üne beklenen cevabın geldiği öğrenildi. Brezilya resmi makamlarından gelen cevaba göre Çiftlik Bank firarisi Mehmet Aydın bahsedilen adreslerde ve ülkede bulunmuyor.

Çiftlik Bank'ın Tosuncuk'unun iadesinin talep edildiği Brezilya'dan yanıt geldi: Burada değil

RÜŞVET VERMİŞ OLABİLİR

Kırmızı Bülten'le aranmasına rağmen özellikle Güney Amerika ülkelerindeki rüşvet ağına dikkat çeken güvenlik uzmanları ise; Aydın'ın Brezilya'daki adresinde yakalanarak bu sebeplerden ötürü Türkiye'ye iade edilmemiş olma ihtimalinin yüksek olduğunu öne sürerken, bir başka ihtimalin de yakalanacağını anlayınca ülke değiştirmiş olması olarak ifade ediyor.

Aydın'ın farklı bir ülkede tespit edilmesi halinde Türk İnterpol'ü tarafından yeni bir iade talebinde daha bulunulabileceği de kaydediliyor.

3 yıldır firarda olan Mehmet Aydın'ın Ukrayna, Kıbrıs, Dubai, Brezilya, Paraguay ve Uruguay olmak üzere 6 ülkede görüldüğü öne sürülmüştü.

Çiftlik Bank'ın Tosuncuk'unun iadesinin talep edildiği Brezilya'dan yanıt geldi: Burada değil

75 BİN YIL HAPİS CEZASI İSTENİYOR

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede ise, 11'i tutuklu, 7'si firari toplam 48 kişi şüpheli, 3 bin 762 kişi de müşteki olarak yer alırken, şüphelilerden 18'inin örgüt yöneticisi, 23'ünün örgüt üyesi ve 7'sinin de örgüte yardım eden konumunda olduğu belirtiliyor.

İddianamede, bu kapsamda 18 örgüt yöneticisinin 22 bin 580 yıldan 75 bin 260 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

İddianamede, 23 sanığın da "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma", "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından dörder yıldan onar yıla kadar, 7 sanık hakkında ise "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte yardım etme" ve "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama" suçlarından dörder yıldan onar yıla kadar hapisle cezalandırılması isteniyor.

Kaynak: Haberler.com / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli? Ali Konak kimdir? AK Parti Konya- Yunak Belediye Başkan adayı Ali Konak kaç yaşında, nereli? Serdar Köksal kimdir? Zafer Partisi Erzurum Tortum Belediye Başkan Adayı Serdar Köksal kaç yaşında, nereli?
500

Yorumlar (123)

Tosun:

Eskiden 7 kişi bir tosuna girerdiniz, şimdi bir tosun 100bin kişiye girdi.

60
0
yanıtYanıtla
Mehmet Dayınız bigilendiriyor:

Allahım iyiliğini versin yiğenim, akşam akşam sesli güldürdün beni

yanıt1
yanıt0
zafer:

PARAN BITERSE GENE GEL KOCUM BIZDE SIGIR BITMEZ KOYUN BITMEZ HER ZAMAN BEKLERIZ

53
3
yanıtYanıtla
BIRAKIN ADAMIN YAKASINI:

BU ADAM MI ÇOK ZEKİ YOKSA BİZİM MİLLET Mİ ÇOK ENAYİ HALA BU SORUNUN CEVABI BULUNAMADI.

43
1
yanıtYanıtla
ADAM ÇALIŞTI KAZANDI, SİZE NE OLUYOR:

dolandırıcılık da bir sanat sonuçta, adam alın teri ile dolandırıcılık yaptı, gasp etmedi ki. . ülkede açgözlü enayi dolu oldukça jet fadıllar, tosuncuklar vs bitmez.

29
3
yanıtYanıtla
Kalender:

Bugüne kadar kimi iade ettilerde tosuncuğu iade edecekler, burnumuzun dibindeki gürcüstan bile firarileri iade etmiyor

30
1
yanıtYanıtla
neden:

neden etsinki para getirmiş adam

yanıt10
yanıt1
YAKALANSIN:

Koyunu herkes sağar önemli olan insan sağmaktır. Çoban MEHMET

28
2
yanıtYanıtla
Ankaralı:

Aslanım benim tosunum, sana helal olsun ne kadar koyun inek manda varsa hepsini sağıp gittin, şimdide sut banyosu yapıyorsun aslanım benim, bin defa helal olsun

24
5
yanıtYanıtla
Ak:

yaa, hos yaziyorsun da, hadi seni de tokatlasaydi ?

yanıt2
yanıt2
Tüm 123 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title